My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

Pengalaman paranormal
Hmm. Dulu, aku bukannya jenis percaya cerita2 orang yang katanya pernah nampak itu ini, dgr itu ini. Bagi aku, diorang paranoid je. Mesti ada explanation utk apa yg diorg alami tu.

Until, aku sendiri alami.

1. Terrorist attack or paranormal attack?
My first experience was in London. Haha. Rasanya aku pernah blog pasal ni. Masatu aku tgh second year dekat london, aku tinggal dekat mara hostel london. Hostel utk pelajar2 malaysia. Satu malam ni, dalam pukul 2pagi kot, tiba2 aku terjaga sbb bunyi perempuan menjerit. Dan suara lelaki2 laung 'Allahu Akbar'. Time tu tgh hot pasal terrorist attacks in europe (even skrg pun kan). So aku salah faham dan hampir nak call polis. Tapi nasib baik aku x ingat nombor polis UK berapa. Time nk cari nombor tu dgr suara lelaki2 tadi doa mcm slang melayu. Hmm xkan la melayu nk bom kan. ni mesti kes histeria. Meremang gak bulu roma bila fikir someone kena rasuk in the building and that 'creature' ada dlm building tu. So aku pun bangun solat sunat jap.

2. Penampakan lembaga putih di solo camp, OBS.
OBS adalah pengalaman pahit. Haha. Ada satu malam ni kitorang kena berkhemah sorang2 dlm hutan. Jarak setiap khemah dalam 10m kot. So mmg terasa mcm camping sorg2 la. Masa maghrib, langit da mula gelap, aku nmpak lembaga putih tgh duduk kat pokok yg da tumbang. Tgk skali, pastu mcm xpercaya. Then tgk dua kali, ada lagi. Pastu terus buat xtau je sbb klu fikir2 sgt cmne nk survive semalaman sorg2 kat situ kan. So aku pun try la fikir2 benda lain. Tp mmg semalaman tu xdpt tidur. Tidur2 ayam je skejap2. Still xfaham apa motif kena camping dlm hutan sorg2. Hahaha

3. Misteri katil gegar
Third experience is probably the most personal experience i had. Dekat hotel di kampar, masa outstation seminggu untuk  program minggu amanah saham pnb di tapah. So siang2 kitorang ke tapah, malam2 balik tidur di kampar. Masa mula2 sampai kat kampar, seronok je dapat tidur hotel for free. Dpt bilik twin, dua katil single asing2. Until the 2nd/3rd day, terdengar kisah sorang ni yg stay kat hotel masa semua orang pergi tapah sbb dia xsihat. And dia dgr bunyi langsir diselak2 kat toilet. Time tu da mula rasa takut. Kwn lak cerita lampu bilik dia tiba2 padam. double rasa takut. This one night, aku terdengar bunyi org ketuk pintu toilet. Time tu berganda2 rasa takut. Malam tu aku berwhatsapp dgn encik tunang sampai pukul 12lebih kot. Then lepas da habis whatsapp da nak tidur, pejam2 mata, tiba2 rasa angin lalu dkt tgn yg tidak diselimut. Pastu angin tu stop. Then, xlama lepastu, katil gegarrr. Mak aih. Apsal lak ni. Time tu pejam je mata, baca doa dlm hati, buat2 xtau je. Dalam seminit pastu gegaran tu stop. It wasnt the phone, it wasnt an earthquake, it was unexplainable by logic. The day kitorang nak balik KL, tgk kat koridor hotel ada byk bible bersusun2. mesti owner hotel ni byk dgr complain pasal benda tu. hahaha.

4. Suara mengilai dalam fon
Kejadian ni terjadi semalam. Dalam pukul 8 malam, aku tgh borak2 dgn encik tunang dekat fon. Borak2 biasa. mmg xde bunyi background pun mula2 tu. Tiba2 terdengar bunyi mcm org mengilai kat background time tunang tgh bercakap2. Pastu bunyi tu hilang. Then ada balik bunyi mengilai tu, this time lagi jelas. Terus aku ckp nak letak talifon. Then bgtau dia through whatsapp pasaltu. Sebenarnya aku pernah dgr suara mengilai mcmtu dekat video yg orang share dekat twitter. Video pasal seorang mak yg tgh rakam video anak dia tanya "apatu apatu". Dia x sedar ada bunyi mengilai until dia tgk balik the video. Then ada komen yg ckp sometimes teknologi ni leh capture bunyi2 yg kte xleh dgr dgn telinga. Mula2 cam x percaya gak video tu. Until aku alami sendiri malam semalam. Seram wehhhh suara mengilai tuuu... cara mengilai sama mcm dlm video tu, but the voice is different.


So kesimpulan daripada cerita ni adalah, pengalaman2 mistik ni sebenarnya salah satu bukti yg islam itu benar. Indeed, makhluk2 halus wujud disekeliling kita. Dan yang penting, kita yakin yg Allah paling berkuasa. Semoga xde lagi pengalaman2 paranormal dan semoga aku jadi lebih kuat dan x takut akan semua ni. Hahaha.. ameen
1 pendapat bernas:

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino