My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

dah nak habis
berabuk dah blog ni. lama dah tak menulis.
bukan takde masa. ada je masa walaupun busy. 
tapi setiap kali nak menulis, rasa the pressure untuk tulis something beneficial.
rasa macam taknak tulis benda kosong macam yang aku slalu buat masa mula2
berkecimpung dalam dunia blogging ni.


tapi sebenarnya bila baca balik post2 lama yang 'tak beneficial' tu, itula yg buat aku
teringat balik all the tiny details of my life yang memang aku akan lupa pun kalau aku tak 
tulis. details like how I felt at that time, my feelings, and my thinking. walaupun nampak
 macam post kosong dan meaningless, tapi bila baca balik, seolah-olah aku kembali
 ke zaman eju zaman dulu. blog ni sebenarnya ibarat time machine yg membawa
 fikiran kembali ke waktu lampau. (baru lepas tgk cerita project almanac)


sekarang ni aku tgh meng-edit aku punya research paper. deadline lagi seminggu.
taktahu lah bagus ke tak. yang penting target aku nak lulus je and put an end to my
student life in imperial college. empat tahun is enough. don't wanna turn back time.
yes, life in london is good. but it would be better if I have my loved ones around.
so, Malaysia tetap jadi nombor satu dalam hidup aku.


will I miss student life? hmm.. rindu, mungkin cuma rindu dekat free times yg aku ada.
tapi dekat workloads? exams? heck, no. student life is better than work life? I don't know
that yet. ramai yg kata I will miss my student life. tapi rindu tak bermaksud aku nak ulang
perkara yang sama. I look forward to changes. If my work life is not good, I'll find ways.
but no,  I will not go back to the student life I had.



22 hari lagi. :)


tetamu

kelab kapucino

komen kapucino