My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

PNB program

sabtu and ahad lepas, PNB education development department ada buat program with the scholars
dekat Holiday Villa hotel, London. tahun ni, kitorang (my batch) dapat ramai juniors first year yang aku
 belum jumpa since they're all in universities other than imperial (the batch after my batch ada sorang je
 scholar and she's in australia) so I was quite excited to see the new faces.


hari sabtu, kitorang ada sesi berkenalan, and setiap orang kena bagitau reason kenapa pilih PNB. haha.. 
tetibe bernostalgia balik. manfaatnya ada blog- I can recall the exact details of the moments I had when 
having the dilemma to choose either PNB/JPA [link] :)) . alhamdulillah, aku bersyukur pilih PNB sebab 
omg PNB best gilos kuts. I never heard my friends talking about joking around with their education
 department officers. PNB memang sangat sporting dan I feel more and more comfortable with them 
each year. hahah. selain tu, we had two talks; one from ustaz malaysian hall and one from MIDA.


hari ahad pulak, kitorang jumpa dengan Tan Sri Hamad Kama Piah dan Datin Paduka Jamiah. masa
lunch aku duduk semeja dengan Cik Rahiyah, principal officer kat PNB cawangan UK. dari cara cik 
rahiyah cerita pasal internship, macam seronok lah pulak nak buat internship kat PNB london. lagipun 
aku memang tak faham langsung pasal managing funds, stock market, etc ni, and kawan aku yang 
buat internship last year (who is also studying engineering) cakap dia banyak belajar from the internship. 
makanya, aku pun apply lah untuk buat internship sebulan untuk bulan september ni. hopefully aku dapat 
buat and I really hope I can mix well with the officers and be a fast-learner. feel kinda scared actually :/


some of the scholars with tan sri and datin paduka.
regretted wearing heels cos i look gigantic in this pic lols


0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino