My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

of Syria event and Hijab Stailista

'Syria: 3 years on' event:

sabtu lepas ada event 'syria: 3 years on' dekat lancaster hotel. one word to best describe the event:
 eye-opening. personally, aku sangat terkesan bila bayangkan kalau aku dan family yang hadapi apa 
yang mereka hadapi. when I see the pictures and listen to the stories of the syrian kids; I immediately
 think of my nephews and nieces. what would i feel when my anak buah lukis gambar lukisan perang 
instead of gambar pemandangan? rindu nak makan ayam, roti, dan biskut dan terpaksa makan daging 
anjing? tidur kat khemah dalam kesejukan? well, the syrian kids are my muslim family too, but how 
can i not help them when i have all the opportunities to do so? :'( 


there are many ways to help them; antaranya doa dan donate. 
and here's a way to help: [link]

salah satu lukisan kanak2 syria

tent yang sangatttt menyedihkan :'(

daging anjing :'( :'(


selain tu, event ni juga menyeronokkan especially part auction dan berjumpa dengan kawan-
kawan dan bergambar dengan (ehem) faizal tahir. haha. not really a big fan but i like his songs. 

auction time





Rancangan Hijab Stailista, TV9:

minggu lepas, dapat invitation kat facebook from idzni untuk join sesi beramah mesra bagi rancangan
hijab stailista, di TV9. kebetulan hanisah datang london minggu tu, so adalah geng nak ajak pergi sama
-sama. so semalam kami pun ke sana. masyaAllah, gadis-gadis yang hadir dekat sesi tu sangatlah comel
dan cantik dan stylish macam princesses, making me feel like an old-fashioned commoner. hahaha.


lepas diorang dah set up camera semua, ameera zaini, pengacara rancangan tu, suruh sorang volunteer
untuk jadi model hijab tutorial. takde sape berani untuk volunteer. last2, ameera tunjuk kat aku. *gulp*
maka aku pun dengan innocent nya pergi je lah ke depan sambil badan menggigil kecuakan. hahaha



then, ameera suruh bukak tudung, and tutup leher dengan tudung bawal aku. dan secara tak sengajanya,
 aku cakap 'oh, mannnn'. hahahaha. malu gilos xD. i thought i said that dalam hati, rupanya terkeluaq kuat2.
 last2, aku tak bukak pun, just tarik tudung kebelakang sikit bagi penyek kat dahi.


dan inilah hasilnya. tadaaaa. hahahah
rasanya macam before makeover lagi comel je? ngahahaha
muka den memang tak sesuai pakai shawl. but it was fun :))


beberapa gadis lain juga dipanggil untuk cuba tutorial yang lain


bergambar sebelum meninggalkan lokasi tragedi.



dikhabarkan, episod yang ada minah tudung bawal hijau ini akan disiarkan pada bulan april. sighhh.
ingatkan macam tahun lepas punya rancangan sis [link], siarkan masa bulan puasa. tak dapat la aku
 nak tengok kat malaysia sambil menggelakkan diri sendiri bersama keluarga. :/ 


ps: most photos are from hanisah. 
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino