My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

pelamin

few days ago, a friend shared a photo on titanz girls' group whatsapp (my KYS batchmates)
Ini lah gambarnya, jeng jeng jeng;  (tolong jangan kena serangan jantung di sini.)



dan kawan-kawan pun mula membincangkan cara untuk mengurangkan perbelanjaan.
dan zureen pun mengemukakan idea yang agak brilliant. hahah




At first I thought, twas really funny; but omg, 
I can totally imagine myself making pelamin! hahaha.


selama ni, aku berangan nak bukak butik selepas a few years kerja dengan PNB. tapi bila fikir 
balik, it's a very risky business sebab fashion evolves really fast. and duit modal kena ada banyak. 
& aku bukannya fashionable anyways, so macam; eju? bukak butik? pfft. sapa nak beli? xD


but pelamin business; aku boleh re-use semua benda yang aku guna, and dapat 
pulangan 100% in just one order. tengok lah, harga pelamin RM3130 kot! RM1000 beli sofa, 
another RM2130 untuk yang selebihnya; lampu, vases, bunga-bungaan, langsir, kerawang, carpet.
platform senang gila je nak buat. plywood, timber, paku, hammer. done. tinggal bentang carpet je.
dan semua benda decor ni boleh je gubah2 jadi design lain. likeeee, untung kot bisnes pelamin ni!


hmm. I know, this may sound absurd. but if this funny dream comes true someday,
I am sure I will be very happy doing what I do. sebab sejak sekolah menengah dulu,
setiap kali aku kena buat props/backdrop/decoration, aku rasa enjoyyy sangat. dan
I got this sweetest feeling in my heart when the design that I drew on paper had been
successfully translated into a real, larger version. :') *sigh*.. I miss that feeling.


KYS house decoration

KYUEM cultural performance backdrop


oh man. I am so excited already. hahah xD
keep an eye out for my pelamin designs in magazines in a few years time~ 


2 pendapat bernas:

jom jadi wedding planner.. huhu

eju

Takmauuu :p akak la wedding planner. Eju buat pelamin/gubahan je.haha

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino