My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

of t-shirt and khat demo

berkaitan t-shirt:

pada bulan Jun tahun lepas, masa aku second year, kitorang (year 2 imperial college civil engineering 
students at that time) telah menjalani satu projek selama seminggu yang bernama constructionarium [link].
 selepas habis projek, classmate yang bernama Tina cadangkan untuk buat tshirt sebagai kenangan. maka
 masa cuti summer, aku pun tolong design tshirt untuk projek yang telah berlalu tersebut. selepas hampir 9 
bulan barulah terhasilnya tshirt kami. ahahaha. tak sampai half of the class pun yang beli; but aku still rasa 
hepi sangat tengok kawan2 yang akan menggayakan lukisan tangan aku di baju mereka xD wee~


the design

 the result

_____________________________________________________


berkaitan khat demonstration:

beberapa minggu lepas, aku telah di-approach oleh kekawan dari imperial college islamic society untuk
 tolong jaga booth buat khat demonstration sempena 'discover Islam week'. maka aku pun bersetuju. so 
siang tadi aku pun dok la kat booth berkenaan, promote untuk tulis nama orang dalam jawi. lepastu, sorang
 sister ni suruh berdakwah and cerita pasal islam pada masa yang sama. ya Allah, terkelu lidah masatu sebab
 no one told me to get my scripts ready. haha. adoi. sebenarnya aku dah pernah pergi dakwah workshop
 tahun lepas and I know the steps untuk ajak orang mengenali Islam. tapiiii. haih. I dont know why, my mind
 terus blank lepas sister tu suruh. i felt like i wasnt ready, english is not my mother tounge so i wont be able to
 speak fluently, and i dont think i would sound convincing enough, and all these excuses appeared in my 
mind. dah lepas habis barulah otak dok fikir; 'i should've said this, i should've said that'. hmm. :(


anyways, it was fun seeing faces lit up after seeing their names being written in jawi.
aku harap bila diorang tengok tulisan jawi yang aku tulis untuk diorang, hati diorang
akan tergerak untuk buat research pasal Islam and see the beauty of it. :)




0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino