My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

of hunger games premiere & baking

Last week hari Isnin, kawan aku khabaq ada hunger games: catching fire movie premiere dekat
Leicester Square, London. start pukul 5pm. kawan aku ajak pergi, so pergilah kami ke sana..
kitorang sampai pukul 4pm, dah ramai orang dah tunggu dekat barriers. kitorang pun pusing la
square tu, cari the perfect spot untuk tengok the celebs. lalu ternampak barrier sebelah cinema,
kosong takde orang. terus kitorang tunggu kat situ. depan cinema kot! konfem2 lah celebs
semua lalu kat situ kan?


the emcee of the premiere

random woman. dont know who. 

alkisahnya, kitorang tunggu depan cinema yang untuk orang biasa who bought the tickets to watch
the movie. puihhhhh. kitorang ingat celebs semua masuk situ sebab diorang dah bentang red carpet,
siap ada banner, and siap letak barriers. padahal..... pfffft.. penat je tunggu. terdengar emcee announce
 ketibaan jennifer lawrence, josh hutcherson, liam hemsworth, dan lain2 melalui PA system. excited 
tunggu diorang lalu untuk masuk cinema. padahal cinema yang diorang masuk dekat seberang belah 
sana. huwaaaaa. sorang pun tak lalu red carpet tempat kami tunggu. =___=


takpelah takde rezeki. yang penting, aku hampirrrr jumpa jennifer lawrence, liam, and josh.
they are literally a few metres away from me! T_T

_____________________________________________________

I've always wanted to blog about this, tapi takde masa. so harini aku cerita terus lah pasal.. jeng3,
baking! masa cuti summer dulu, mak and kakak selalu pressure aku suruh belajar baking. jawapan aku;
'eju pandai masak lauk-pauk cukup la. untuk makan hari2. kalau teringin nak makan kek, beli je la'.
logik kan? baking skills macam tak penting je? 


tapi sejak akak buat milk cake yang best gile and sejak rumah baru aku kat london ni ada oven
 besar, aku pun tergerak hati la untuk bake. habis duit beli perkakas untuk baking. ngahaha.. 


some of hasil eksperimen:





buruk kan semuanya. ahahaha. well, beginner kot. what dya expect? xD
kesimpulannya, Allah suka uji kita atas apa yang kita cakap.
punyelah tegar cakap taknak blaja baking. sekali.... puih.



0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino