My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

Prince Harry at Imperial

so last week, a friend shared a link from 'the tab' on facebook, pasal 'prince harry to visit campus'.
memula cam tak caya, entah2 false rumour je.. but aku & lingwei still register untuk event yang
berkaitan; iaitu CBIS network event. lepas register, the confirmation email sahkan yang memang
his royal highness prince harry akan datang ke campus untuk rasmikan CBIS opening ceremony..
ape lagi. excited habess :D


CBIS ni stands for centre for blast injury studies. diorang ni buat research pasal blast injury due 
to war; the mitigation, treatment, rehabilitation and recovery after injury. CBIS ni partner dengan 
the royal british legion & ministry of defence..which explains why they invited prince harry.


at first I thought this is gonna be a huge event; rupanya event kecikkk je. masa talk ada around
50 je yang pergi dengar, and masa opening ceremony ada la dalam 80-100 people (tetibe ramai).
but still less than I expected.








yes, we were so close. lol.
tapi dia sibuk berdiskusi dengan orang2 penting.
 so setakat ambik gambar dia as a background pun jadi la..xD
he's cuter in person. looks so much like his brother :)

Aidiladha 2013

alhamdulillah, raya aidiladha tahun ni besttttt! best sebab takde kelas, weee :)
 and dapat pergi embassy merasakan suasana raya bersama malaysians.







cooked rendang lepas balik dari embassy. 



and that night, aku & lingwei pegi tengok teater musical bertajuk wicked.
bought the tix from imperial art club for only 25pounds (harga asal 65pounds)



best gilaaa teater tu. berbaloi la gi tengok. 
wish we could take pictures of the performance. tapi tak boleh.
thanks to lingwei for accompanying me throughout the day :D

___________________________________

and pada malam 16 oktober, ayne (kawan kys) ajak makan2 kat rumah dia.
it was good catching up with kys girls. :) dah lama tak 'ziarah' that part of my life. :)





Greenwich

I am back in London untuk tahun ketiga. yes, third year. man, dah dewasa rupanya aku ni o.O
alhamdulillah, permulaan tahun ketiga menyeronokkan. a great start to a great year insyaAllah.
tahun ni dah start ada subjek electives, so banyak la masa terluang. for the first few weeks ni, 
hari selasa and rabu takde kelas. awesome gilos tak? ahaha x'D


so disebabkan takde kelas, selasa lepas lingwei ajak pegi tengok garisan meridian pangkal
dekat greenwich. garisan zero degree longitude. sambil tu pergi tengok museum & the uni.
let the photos do the talking:










tetamu

kelab kapucino

komen kapucino