My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

summer hols

it has been more than a week sejak cuti summer bermula. tak plan apa2 lagi untuk isi masa cuti.
seminggu lebih ni aku go with the flow je sebab masih risau pasal exam results. sebab aku fikir
klu buat plan macam2, klu tetibe kena resit, kena spend time belajar je waktu cuti. so semalam,
lepas dah tau yg aku pass (alhamdulillah :'D ) baru la boleh start planning aktiviti2 masa cuti ni.


plan cuti aku tak seseronok orang lain yg berjalan merata2 sebab aku x pandai bawak kereta
(and I refused to re-learn walaupun da ada lesen) and takut nak naik public transport (walaupun
kat london hari2 naik public transport. aish.) so my plans terhad kepada aktiviti dalam rumah je.


so, here goes, my summer things-to-do list!:

1. read lots and lots of books: both novels and ilmiah
2. must read 'economics for dummies' although it is membosankan
3. self-study the ACCA books I found in mara hostel recycling box
4. take lots and lots of photos; especially gambar anak2 buah
5. teruskan usaha utk lose 5kg in 3 months. klu akak boleh, aku pun boleh!
6. write a few short stories (cos I know I will never finish writing a novel)
7. rewrite my diaries and make it novel-like (but without an ending)
8. konsisten dalam penjagaan kulit especially the face.
9. make a detailed-plan for bali trip
10. call friends to catch up on their stories
11. melukis. if I feel like drawing


and.. happy ramadhan, peeps. :)
 semoga ramadhan ini menjadi titik perubahan kita ke arah yg lebih baik, insyaAllah.
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino