My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

scariest night

no I am NOT having a nightmare. this is real.


pukul 1.30am, aku terjaga sebab terdengar suara perempuan jerit non-stop "aaaa!!"
dan suara sekumpulan lelaki jerit "Allahu akbar! Allahu akbar! Allahu akbar!".


the first thing that came across my mind was, "ya Allah, adakah aku akan mati harini"
aku terbayang yang bom akan meletup anytime. anytime. dan aku terfikir, patut telefon
polis ke tak. nasib baik aku tak hafal nombor talipon polis UK, kalau tak memang tak
sempat la utk aku berfikiran rasional sebelum I hit the phone's buttons to call.


klu ni terrorist act, kenapa perempuan tu x jerit 'help' or 'tolong'?
after hearing like doa2 dan slang orang melayu yang baca doa tu, I immediately
knew that ini mesti kes histeria. badan aku da menggigil da. roommate aku dah
pindah so i am alone in the room. so aku terus ambil wudhuk dan solat hajat cos
at times like this baru aku betul2 meletakkan sepenuh kebergantungan dekat Allah
to protect me. astaghfirullahulazim. I am really ashamed of myself :'(


and now I feel safe cos I know "only in the remembrance of Allah can the heart find peace" (13:28)


and now it's 2.40am in the morning and I couldn't sleep.
the girl masih jerit2.. semoga Allah lindunginya. 


ps: kat malaysia x pernah experience something like this. tetibe kat london lak baru experience. luls
0 pendapat bernas:

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino