My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

scariest night

no I am NOT having a nightmare. this is real.


pukul 1.30am, aku terjaga sebab terdengar suara perempuan jerit non-stop "aaaa!!"
dan suara sekumpulan lelaki jerit "Allahu akbar! Allahu akbar! Allahu akbar!".


the first thing that came across my mind was, "ya Allah, adakah aku akan mati harini"
aku terbayang yang bom akan meletup anytime. anytime. dan aku terfikir, patut telefon
polis ke tak. nasib baik aku tak hafal nombor talipon polis UK, kalau tak memang tak
sempat la utk aku berfikiran rasional sebelum I hit the phone's buttons to call.


klu ni terrorist act, kenapa perempuan tu x jerit 'help' or 'tolong'?
after hearing like doa2 dan slang orang melayu yang baca doa tu, I immediately
knew that ini mesti kes histeria. badan aku da menggigil da. roommate aku dah
pindah so i am alone in the room. so aku terus ambil wudhuk dan solat hajat cos
at times like this baru aku betul2 meletakkan sepenuh kebergantungan dekat Allah
to protect me. astaghfirullahulazim. I am really ashamed of myself :'(


and now I feel safe cos I know "only in the remembrance of Allah can the heart find peace" (13:28)


and now it's 2.40am in the morning and I couldn't sleep.
the girl masih jerit2.. semoga Allah lindunginya. 


ps: kat malaysia x pernah experience something like this. tetibe kat london lak baru experience. luls
geology field trip
baru je balik dari geology field trip selama 5 hari. penatt..
tapi best, mostly because of the breathtaking views. :)

basically masa trip ni, kitorang belajar pasal rocks and soils, pastu 
pengetahuan geology kitorang diuji hari khamis dengan jumaat. 
markah diambil 40% dari keseluruhan module.


day 1: burrington combe

tempat orang pecah batu

uniform wajib setiap hari


day 2: woolacombe 

sand dunes which had been covered with lalang

the beach. orang len pelik je tengok kami ber-uniform bagai

batu2 di tepi pantai


day 3: meldon


pemandangan masa perjalanan ke meldon dam


meldon dam

view of the river from the dam

kawasan quarry di meldon. makan lunch dalam hujan


sungai

bangkai kambing kat tengah2 sungai


lembu2 tumpang lalu kejap. dan the most disturbing experience
of the week: kuda berak dekat depan mata. eww =.=


 day 4: west quay beach

mengkaji batu dekat cliff sebelah laut

licin gilos jalan atas batu2 ni. masa ni tengah hujan

kitorang kena panjat and turun bukit ni. hari yang paling penat


day 5: portishead beach

the final and most important day sebab kena uji pengetahuan geology.
tak sempat nak tangkap gambar and x sempat habiskan task pun -.-


the accommodation: butlins, minehead

kitorang menginap dekat tempat ala2 theme park.
siap ada funfair, water park sume included in the price.
tapi x sempat pun nak main sebab hari2 keluar pagi balik malam.

some of the characters in butlins

the beach, right in front of butlins


ps: credit to lingwei for some of the pics;
alex & tina (stole their pics from facebook)



family

exactly. :') <3

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino