My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

healthy living

9 daripada 10 wanita malaysia cenderung kepada weight gain selepas umur 30-an (ratio rekaan sendiri).
tapi, seriously, I can imagine myself gaining weight at that age; and I don't want to. masa cuti summer tahun lepas, I gained 6-7kg. dan without even trying, I lost all the weight I gained after 3 months kat london ni. maybe sebab tekanan belajar, kena jimat duit, kena jalan 30minit ke uni setiap hari. and kat malaysia pulak makan tidur je setiap hari dan takyah risau pasal apa2.


so, tak impossible la kalau saya gain weight lepas balik malaysia nanti kan kalau saya tak disiplin utk
mantain the weight. so; dari sekarang la kena disiplin jaga makan, exercise, dan fokus utk kesihatan diri,
 sbb Allah da bagi nikmat badan yg sempurna dan sihat kan, so kita kena jaga :D


saya bersyukur sgt ada kawan2 yang betul2 jaga kesihatan kat sekeliling saya.
 ada sorang classmate sy ni dia makan buah setiap hari and she inspired me to eat fruits. sorang lagi classmate lelaki, dia disiplin gila pergi gym, workout bagai. and roomie saya pulak rajin pergi jogging kat hyde park & pergi kelas zumba. and all of these people inspired me to start my own healthy living regime :D


I started off with eating a banana a day, sebab buah pisang je yg paling affordable kat sini.
5 pisang sepound. so 5 ringgit je spent utk buah utk 5 hari. then, pakai ankle weights sambil jalan ke
 kelas. dan sekarang, saya nak start senaman betul2 kat dalam bilik setiap weekend. :D I started today 
and I honestly feel happier and healthier lepas keluar peluh. tapi rasa bersalah kat orang bilik tingkat 
bawah yg kena rasa gempa bumi selama sejam. >.<

ankle weight from Argos [link]
Fitness Blender full length workout videos [link]


hope this will inspire more people to start living healthy :)
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino