My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

Harry Fear @ Imperial

i am psyched! 


nasib baikkk lah saya cek facebook, kalau tak, saya takkan tau yang harry fear akan bagi talk kat
imperial besok.. urgh why nobody has invited me to the event?? mungkin sebab Allah nak bagi saya
fokus siapkan kerja sekolah dulu, sebelum bagi berita gembira ni ahahha xD


klu x kenal harry fear ni, dia adalah documentary maker and activist kat Gaza dan dia bagi berita on the spot
masa Israel lancarkan serangan kat gaza strip beberapa bulan lepas. saya admire gile dia punya semangat utk
sebarkan the truth about Gaza. starting from januari kot klu x silap, dia start menjelajah sluruh dunia utk bagi
talk pasal pengalaman dia kat Gaza. and besok, he'll be giving a talk, right after my class, in my lecture hall.
hahahh.. memang lah saya takkan berganjak dari kerusi. xD


will update this blogpost after his talk. :)

______________________________________________________

update:


konklusi dari talk harry fear tadi; it was a heartfelt talk. he truly is the voice of the palestinians.
he didn't just give us facts, he showed us the emotions; the devastation that the palestinians have to go through. basically, dlm talk ni, dia ceritakan balik pasal the 8-day operation pillar of cloud tahun lepas.
apa yang kita tau dari berita, cuma jumlah kematian, 160 palestinians was killed. tapi kita taktau, berapa
ramai yang cedera parah, mostly children; dan all of the children in Gaza are traumatised. sedangkan org
dewasa mcm harry fear pun ada efek trauma, apatah lagi kanak2.. masa tengok gambar kanak2, sedihh
sangat.. teringat kat anak2 buah yg innocent. :'(


satu part yang sangat menusuk hati saya masa talk ni, was when harry bacakan poem yang ditulis oleh sorang
 perempuan 16 tahun. poem tu sangat2 powerful. dia cakap pasal bunyi letupan yg x henti2. dia pergi kat 
ayah dia. ayah dia peluk dia. dia takut; tapi dia bukan takut mati, dia takut org2 yg dia sayang yg terbunuh. 
dia x kisah kalau nyawa dia je yg diambil. :'( ahhh i wish i could have copied the poem here. nampak la ada 
yg kesat2 air mata. tapi saya tahannn. 


nak tulis details talk dia; tapi besok punye homework belum siap. 
saya ada sembilan lagi deadlines/projek/assigments utk 3 minggu before cuti ni. gile kan imperial ni. aihh.
here's his youtube channel if u wanna have a look: [link]

0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino