My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

:)

Alhamdulillah. Alhamdulillah for everything :)


yasmin mogahed ada cakap yang segala kesusahan kesedihan, apa saja yg Allah bagi kat kita adalah apa yg
 terbaik utk kita. dan kalau lah kita tahu dan faham yg semua yg Allah bagi tu utk kebaikan kita, kita pasti
akan percaya dan redha dgn semua ujian tu. analoginya macam doktor bagi ubat kat kita, dan kadang2 ubat
 tu kena guna injection. jarum yg mencucuk tembus daging kita, memang sakit, tapi kita tahu dan faham yg
 ubat tu adalah utk menyembuhkan kita, maka kita akan mahu di-inject walaupun sakit. haa.. lebih kurang
 camtu la ayat yg yasmin cakap, tapi dalam english la, but, you get the point.


january had been a tough month, and bila february datang, terasa refreshing pulak. 
rasa macam nak bukak buku baru. new resolutions aren't just meant for new years right?


so azam baru starting from esok

1. senyum. senyummm. senyuuuummmm :) :) :) :) :) :) :)
2. reduce the grumbling. merungut tak bawak apa2 faedah.
3. increase the willpower. get things done the day they should be done


from lingwei. how thoughtful of u eh, weis ;)


1 pendapat bernas:

try to listen to prof dr. muhaya. it inspires me much, alhamdulillah :)
boleh download kat recorded program ikim.fm or www.majlisilmu.com
ustazah norhafizah musa pun sedap dgr =)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino