My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

2012: Journey of Self-discovery

2012 dah hampir tamat. aku dah dewasa. dah 21 tahun. dah sepatutnya matang dalam semua perkara. 
tapi; matang ke aku? to be honest, walaupun muka aku dah start ageing (lols), tapi dalaman, aku rasa tahap
 kematangan aku belum boleh lulus lagi. kalau 10 itu markah penuh, aku bagi diri aku 6. sebab.. aku masih 
malas2 nak siapkan kerja sekolah, aku masih hangat2 taik ayam bila passionate dalam sesuatu perkara,
 aku masih berfikiran negatif sometimes, dan aku masih judgemental terhadap sstgh org walaupun i keep
 the judgement to myself. hmmm. I knew I ain't that bad, but, I do not feel that good abt myself either.

I wanna be better.

____________________________

orang tua2 cakap, setiap perkara yg terjadi ada hikmahnya. suatu hari, selepas terjadi satu insiden, kawan
 aku tanya, "apa hikmah di sebalik ni?". and it suddenly occurred to me that it is us who need to turn the 
negativity around; it's the matter of how we make the best out of things. dan itulah hikmah yg sebenarnya :)


dan bagi aku, hikmah untuk aku dihantar untuk discover dua benua; asia & eropah ni, adalah sebagai pensel 
dan kertas untuk aku lukis diri sendiri. kematangan pulak sebagai pemadam untuk perbetulkan yang tersalah
 lukis. haa bombastik tak analogi den? heh. 


kesimpulannya, 2012 was a year of self-discovery for me and semoga 2013 menjadi 
tahun yg lebih bermanfaat dan productive bagi saya dan kita semua. insyaa Allah.

______________________________

ps: tahun ni xdek letak gambar macam summary for 2008 [link], 2009 [link], 2010 [link], & 2011[link].  busy nak siapkan esaimen >.<
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino