My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

of Gaza demo and Δ sisters

alhamdulillah Israel dah announce ceasefire beberapa hari yg lepas, tapi palestine is still under 
siege and Israel still needs to be brought to justice for the crimes committed. so semlm, palestine 
solidarity campaign bersama beberapa organisasi lain anjurkan national demonstration to end the
 siege in Gaza. demo tu start pukul 12, jalan dari downing street sampai israeli embassy, punya la 
jauh. so macam, aku plan dengan kekawan aku (my triangle sisters nadiah & jyja) untuk join the 
crowd kat depan israeli embassy je so boleh solat zohor and asar dekat dalam fitting room in one 
of the shops in high street kensington.


masa tengah tunggu kat high street kensington, terkejut betul tengok banyak gile gile van polis.
van tau, bukan kereta. ada la dalam 20-30 van polis. siap pasang pagar depan israeli embassy.
ni first time ever aku join demo ni, so xtau la what to expect. rupa-rupanya polis britain ni sgt la
sporting, diorang siap tutupkan jalan for the demo crowd. 


lepas asar dalam pukul 2.35pm baru la the demo crowd tiba di high street kensington.. terkejut
lagi sekali sebab ramai orang putih yg join demo. masyaAllah, faith in humanity restored :') bila
fikir2 balik, orang putih ni takde apa pertalian/kaitan pun dengan orang palestine (not even
pertalian agama), but they are still concerned about palestine atas dasar humanity. terharu an.

antara bendera palestine berkibar di london

polis britain yg menjalankan tugas dgn baik

 nadiah & jyja


lepas balik demo, kitorang ber-triangle dan jyja gave me two books as a gift for my birthday.
awwww :') dah lama aku x dapat hadiah birthday ahaha. walaupun lambat 4 bulan. tapi it's the
thought that counts. nadiah pulak bagi gelang. alahai baiknyaaa la diorang ni.



0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino