My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

MARA Hostel London

harini dah masuk 9 hari aku menetap di MARA hostel.


dua hari lepas, aku tolong bawak junior, hazee masuk university hall dekat evelyn gardens,
tempat aku menetap masa first year.  and baru aku terfikir; I didn't snap any proper picture of 
my  room in fisher hall, did I? so macam, agak terkilan kat situ sebab takde gambar kenangan.


so, here goes, gegambar di MARA hostel;


pintu depan

katil double decker

meja study

my favourite part: 4 almaris!

sink. some rooms don't have this. we're lucky

favourite area. 

pemandangan dari tingkap bilik


i wish i could live here forever! (not literally 'forever', what i meant was until 4th year).
tapi... bleh duduk setahun je. duk sini best gilosss sebab murah gilosss, bilik cantik, ramai malaysian,
bayswater banyak makanan halal, kedai rempah ratus kicap dan segala barang dari malaysia senang
sangat nak cari, malaysian hall pun dekat, nak gi shopping kat oxford street pun bleh jalan je 30minit,
 jalan to imperial pun 30 minit gaks, ada direct bus to imperial pulak tu.
ohhh, life's gooooooooooooood, alhamdulillah :)
6 pendapat bernas:
aida

tumpang tanya... mcm mana nak book mara hostel ye?

will be going to london in sept for my masters insya Allah but having trouble finding affordable housing/hall/apartment. any help/pointers would be much appreciated. thanks! :)

boleh tengok link ni: http://www.maralondon.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=60

and contact la orang yg berkenaan :)

Anonymous

hi, sini ada wifi x?

ada.. kena pergi office mintak password and bayar.

Anonymous

salam, nak tahu tahap kebersihan mara hostel.
thanks.

eju

Wslm.. Saya dah tak duduk dekat Mara hostel dah. Saya duduk sana sampai jun2013 je jadi tak tau tahap kebersihan sekarang. Last year it was generally clean but the kitchen are shared so it depends on who live there atm

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino