My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

summer love
There's no other love like that of family :')



dah lama tak main webcam. sume jakun. luls.

muka baby uzma. major LOL :))))


terjumpa telur cicak kat sebuah lubang di dalam rumah seminggu/dua minggu lepas. ada tiga ketul.
amek dua, tinggal seketul. sebab nak tengok macam mana cicak menetas and camne rupa baby cicak.
tak sabar. berapa lama lagi eh kena tunggu? o.O



lepas diorg menetas, aku nak jaga and bawak gi london and biar diorang breed dengan cicak london
dan bina spesies baru, cicak bermata biru maybe? tapi mak tak bagi, so maybe aku nak lepaskan dalam
hutan je. mungkin family dia yg kat dalam rumah ni pun akan tergerak hati untuk berpindah ke dlm hutan.

Saya dah janji nak pergi MOC (Muslim Overseas Camp) sebagai wakil universiti, tapi tak jadi.
So saya buat la buku panduan ringkas yang tak seberapa ni untuk adik-adik yang bakal ke Imperial.
kalau ada kesilapan dan kekurangan fakta, mohon dimaafkan. semoga bermanfaat :)












1 mark
ok, harini baru dapat keputusan penuh, (numerical and overall) untuk first year aku.
haritu dia bagi overall grades for exam and coursework je.. so..


based on the the overall grades i got before, i am more than ready to accept that i will get that class.
but.... seeing that i am only ONE MARK away from getting a better class.....................,


aku rasa. kecewa. dan aaargh :(((




Year 2

Alhamdulillah, aku boleh teruskan 2nd year oktober depan :)
tapi keputusan aku takla hebat pun, sebab aku mengaku aku study last minute untuk exam.
time cuti easter pun main2 je banyak. siap langgan website movies and banyak buang masa. isk2.
i know i didn't do my best, tapi alhamdulillah, dapat rezeki ni dari Allah :')


so, next year, aku janji kat diri, nak blajar sungguh2 dari awal bukak uni lagi, insyaAllah.
lagipun next year, exam ada 6 papers je (unlike this year, 9 papers), and banyak markah coursework
and projects.. so.. memang kena fokus handred persen dari awal sampai la exams. i ken du dis!


1st class honours. not impossible. insyaAllah

plan masa cuti
3 bulan cuti. sama ada bermanfaat atau dibazirkan. aku tentukan. 
tapi aktiviti aku terhad dekat dalam rumah je.. so, klu nak kerja ke, volunteer ke, join 
program ke, agak susah disitu.. jadi plan masa cuti aku setakat ni cuma aktiviti2 berikut;
________________________________________

1- Melukis

beberapa hari lepas, aku baru dapat tau hadith sahih pasal tak boleh melukis lukisan ber-roh..
so, aku dah pun stop lukis potret muka orang dan binatang..aku try lukis gambar2 pemandangan lak.
mungkin later aku biasakan diri lukis gambar2 bangunan dan structures berkaitan civil engineering.


2- Menjahit

tengok ateeyqa asmadi menjahit baju, cam seronok je.. cekidout-[link]
so aku pun try la menjahit guna mesin jahit yg dipinjam dari kakngah.. mmg seronok :))

dari seluar..........., jadi handbag:



3- Membaca, menulis, dan belajar guna useful software

tiga aktiviti ni aku tunda dulu sampai la result keluar isnin depan. sebab buat masa ni aku tengah
nervous, so takde mood nak buat benda2 yang lebih serius. tapi 3 aktiviti ni la yang lebih bermanfaat
untuk masa depan aku, but wait till next monday...... cuak >.<


so.. basically itu je la plan untuk seluruh cuti aku..
so pasni aku update blog karyaeju lak untuk projek2 melukis dan menjahit

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino