My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

current wishlist

saya belum habis exam lagi. kesian. ada 3 papers lagi iaitu Materials, Maths, & 
Environmental Engineering Science, tetapi saya mula dapat penyakit tak-sabar-nak-habis-
exams iaitu penyakit  berangan2 mengenai perkara yg nak dibuat lepas exam, iaituuuu

1- shopping.
2- melukis.
3- membaca.


paling terukkk sekali berangan pasal shopping la, sampai saya dah ada wishlist untuk 
barang2 yg saya nak beli dan yang saya takkkk sabarrrr nak guna! saya nak share kat sini, 
sebab jiwa saya meronta2 asyik berangan dan tak fokus study, so i better write this down 
so that i can focus afterwards:


1- Long-sleeved blouse

from forever 21

last week cuaca dah mula panas, about 26-27 degrees. walaupun jauh lebih sejuk dari
 malaysia, tapi, having to walk 20 minutes in the sun, with layered tops is soooo challenging.
 biasanya saya pakai tshirt and cardigan, dan dua lapis adalah panas. saya taktau camne 
saya boleh survive pakai cardigan kat malaysia. maka, saya nak tambah koleksi long-sleeved 
tops so that saya takyah pakai 2 lapisss. :) 


2- Maxi skirts and dresses


skirts from next

maxi skirts and dresses are sooo in right now. they are just sooo adorable and 
comfortable to wear. saya tak pernah pakai skirt selama ni, dan saya nak try! :) 


3- Lip stain

body shop lip stain

quick introduction: lip stain adalah berbeza dari lipstick dan lip gloss. lip stain has a matte
 finish, while lip gloss and lipstick are more glossy. it looks super natural, while giving the lips
 some cheery-colour. nak nakkkk :Q


4- Tudung bawal........!

I've always been in love with tudung bawal :'D though, i have to admit, shawls are cute, 
fashionable, and modern, tapi muka saya bulattttt dan sangatttt tak sesuai pakai shawl. 
tapi, disebabkan sekarang, saya suka gile plain outfits, saya nak tudung bawal bercorak to
 look less-plain. dan malaysia sekarang ada banyak gilee tudung bawal cantik2.... 
tak sabar nak balik malaysia T.T


yessss. this is NOT a shawl. it's tudung bawal, baby! :DDD


dan untuk baju bercorak macam baju kurung, saya nak nak nak sangat 
tudung bawal crown.. nampak sangat ayu, sangat girly, saya sukaaa :'D


ok dah. sambung study. :)



3 pendapat bernas:

Haha.. Kak eju sangat lawak la.. so da pergi shopping ke?

eju

udah.. :)

Banyak shopping la 2 :)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino