My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

rambut

tadi masa aku study dengan kawan aku, tetiba sorang pompuan dalam umur 40-an, terus je masuk dalam
rumah. aku tanya kawan aku, "kenal ke?". dia jawab "tak". pompuan tu macam selekeh2 sikit la, baju floral,
gaya mexican, kulit tanned. lepas dah nampak kitorang, perempuan tu senyum and terus je baling segumpal
rambut kat kitorang dan walked away. dia cakap "it's a present for you"


ya Allah. segumpal rambut, mesti ada sihir/voodoo ke apa2 kan. kawan aku cam takut nak pegang rambut tu.
nak taknak aku kena buang rambut ni, so, aku la yang gi kutip and nak gi keluar pintu rumah utk buang jauh2.
sambil jalan menuju ke pintu pagar, aku baca ayat Kursi, dan langkah demi langkah aku tu, aku rasa macam
gigi aku kena tarik kedalam anak tekak & makin susah untuk sebut ayat Kursi dengan betul. ya Allah, sakit
gile macam aku rasa mulut aku dah berdarah-darah dah waktu tu. but alhamdulillah, sempat sampai and baling
kat luar pagar. tapi sipi-sipi je. kalau kena tiup angin masuk balik la rambut tu. tapi tak berani aku nak
pegang lagi.


pastu, masa kawan-kawan yang lain datang, aku pun nak cerita la kisah segumpal rambut tu kat diorang.
sambil cerita, salah sorang kawan kitorang macam kena rasuk, terbaring, and cakap kat aku, "tell me the
story, tell me the story" sambil tangan dia terkapai-kapai kat aku. aku ingatkan dia cam main-main je la kan.
tapi sambil aku cerita, gigi aku macam kena tarik ke dalam balik and at that time, i knew i have to run away.
aku pun terus lari keluar. tapi entah macam mana, ada kain-kain tergantung kat atas ceiling, i had to go
through kain-kain tu dan tak nampak apa2. until at one point, it was a dead end. i can see something's
getting nearer to me.


sekali aku rasa pinggang aku macam kena tarik and
zappp. terjaga dari tidur. astaghfirullahulazim. sambil terjaga tu, dapat rasa macam ada something flew
by my waist. perasaan je kot. anyways, alhamdulillah la it's subuh, so aku terus solat and terus tak tido 
balik. hahahah. i just felt like writing this down sebab mimpi tu cam betul and scary nak matiii :S
5 pendapat bernas:
Anonymous

sy nmpak akak dlm video jom:P

eju

tipuuu. konfem salah orang :p da tgk da, xdee

HAHAHA. oh men, hantu wujud ke kat londonnn? hihi. before tdo baca 3 qul n ayat kursi, cuci kaki.

eju

hahahh tu la pasal.. malam smlm penat sgt, letak kepala terus tido je -.-

Anonymous

ada lah, tak tipu pun

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino