My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

kebersihan

dah 6 bulan lebih rupanya aku idup kat negara orang ni. sebulan lagi, aku ada exam yang
menentukan sama ada aku boleh continue 2nd year atau repeat 1st year kat imperial ni. huih
sangat mencuakkan. aku ada 9 papers, yg semuanya mencabar minda.


4 subjek kira-kira (math, mechanics, fluid mechanics, structural mechanics),
4 subjek hafalan (materials, energy, geotechnics, environmental engineering),
dan 1 subjek mencabar IQ (matlab)


kalau tak lepas 40% dalam salah satu paper tersebut, maka, hello again to first year.
(nauzubillah.. minta dijauhkan.. huwaa. doakan aku >.< )

__________________________________


pasal hidup kat sini, alhamdulillah, aku bersyukur dgn hidup yg aku jalani skarang.
bilik selesa, makan cukup, kekawan best, lecturers super cool, tiket flight balik mesia da beli, etc,
tapi kengkadang tu, bila duk bilik sengsorang, aku rasa tak sabar nak duk rumah dgn kawan2.
one of the main reasons is, susah nak paksa diri study, and susah nak tanya orang klu x faham.
and susah juga bila dapur dikotorkan oleh manusia yg tidak mahu menjaga kebersihan.
dan lebih susah lagi, bila kotoran itu disebabkan oleh najis mughallazah. huuu susah2 T.T


the current state of my kitchen

the floor is even more disgusting when u can feel the stickiness on your shoes

mak aku selalu suruh lap tepi2 stove & dinding lepas masak. mungkin manusia ni
x diajar sebegitu..nak tolong lap pon, selalunye diorg ni masak bacon T.T

tak susah pun klu nak buang plastik tu dalam tong sampah, basuh tray tu, pastu lap the
surface guna kain buruk. senang je kan? cuma mahu atau tak mahu je nak jaga kebersihan.


yang sebenarnya, entri ni adalah untuk melepaskan geram. huuu T.T
nasib baik ada pakcik cleaners yang baik hati. tapi skrg tengah cuti easter.
nampaknya harini aku masak megi je la dalam bilik. =.=

1 pendapat bernas:

klau ko rajin eju, pkai sarung tangan getah, then cuci je tmpat tuh.. biasa la tuh.. cabaran dok negara orang kan? take care! :)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino