My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

projek amanat negara

aku baru je balik dari projek amanat negara (PAN) organised by ukec kat thistle marble arch.
PAN ni macam satu program awareness pasal hal2 politik negara la lebih kurang...


tujuan aku pegi sebenarnya sebab nak makanan free and gather2 sesama malaysians.
and sejak awal lagi, aku dah bayangkan betapa bosannya talk pasal politik dan dah plan nak
tidur pun. siap bawak buku nota matlab, in case bosan sangat. luls.


but honestly, as somebody who doesn't give a dangg about politics, bile aku cakap PAN is
interesting, i really mean it. but untuk define perkataan 'interesting' tu.., tak bermaksud
aku setuju dengan semua yg dikemukakan. ada yang aku entirely tak setuju, but, aku
sedar yang setiap orang ada pandangan masing2, & masing2 ada reasons sendiri untuk
berpandangan mcm tu.. persekitaran mereka, pendedahan, the way they grew up, etc.
so, kita takleh kontrol cara pemikiran orang lain.. and kalau kita nak orang tu fikir
sebagaimana cara kita fikir, tak payah la sampai nak shove ur opinion down other
people's throat kan.. who are we to judge others?


aku taknak ulas lanjut pasal all the points dalam PAN sebab honestly, aku tak hafal pun
semua yg aku dgr. sebab ni bukan lecture kan. luls. but yg unexpected nye, aku x sangka
tan sri rafidah aziz ni pandai berlawak orangnye..haha.. sempoi la dia..


and the debate between khairy & rafizi was hilarious as well. especially masa rafizi ajak khairy
masuk pkr. and masa khairy point out yang rafizi pakai baju kaler pkr. luls. lawak gaban mereka
ni. kalau la sume orang bn and opposition leh gurau senda macam diorang ni, aman malaysia :D


all in all, PAN was awesomeee. thanks ukec. :)


p/s: gambar dicuri dari twitter UKEC

__________________________________________________________

edit:

somebody baru je upload video debate khairy-rafizi tu, for those yang nak tengok; here it is :)
untuk part yang best (bagi aku); skip ke minit 06:27. masa ni rafizi n khairy diberi peluang
utk tanya soalan to each other.



ni pulak, artikel yg mengulas pasal the debate, klik[link]
i really like this artikel sebab artikel ni x biased macam this other article: klik[link]
kesimpulannya, jangan la obses sangat dengan parti.. luls

0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino