My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

L'Occitane

harini saya sangat sangat eksaited :D
kenapa? sebab... i think i've fallen in love. with L'occitane! <3


ceritenye bermula masa sy baru2 sampai london, saya bawak stok penjagaan kulit dr rumah.
masa kecik2 zaman muda remaja dulu sy rajin gile jaga muka, tp da besar ni sy guna facial wash
dengan night cream je. both garnier. masa siang sy pakai foundation, concealer n bedak.


tapi sebab cuaca sejuk musim winter ni, kulit sy jadi kering gile sampai ada sisik2 kulit terkopek.
so, saya gi la beli moisturiser n lotion, ikut nasihat para sahabat handai.. n sy rasa garnier buat
kulit makin kering je. so, sy pun stop guna. guna nivea visage punye moisturiser je.

vaseline lotions, nivea visage moisturiser, garnier scrub & night cream


masalahnye, kulit sy jadi berminyak but my skin doesn't get better. still terkopek, but greasy.
jerawat pun masih ziarah-menziarahi kat kulit saya. so sy pun luahkan perasaan kat twitter.
and that was when my friend, Q, recommended me to try L'occitane..




lalu sy pun terus google pasal L'occitane. tengok reviews & testimonials dari pengguna, 99%
are positive. sume macam puji2 produk ni. Q bagi saya sample, and memang rasa ada
perbezaan kat kulit. :D


so tadi, saya gi jalan kaki ke high street kensington untuk beli produk ni.
bought shea butter skincare starter set; 15pounds, untuk tengok dulu if betul2 sesuai.
tapi since ada offer, kalau beli 35pounds ke atas, dapat free satu beg shea butter products,
so sy capai la precious eye balm untuk hilangkan eyebag+under eye dark circles.

samples from Q, shea butter skincare starter set

precious eye balm, free gift


tadi, lepas guna cleanser, toner, moisturiser, eye balm, & hand lotion, sy rasa happy sangat :D
xtau nape.. macam.. kulit saya rasa lembut, wangi, and pure. serius serius :D
my skin has probably fallen in love with l'occitane :')



harap2 dalam sebulan dua ni, kulit sy bleh jadi flawless balik like how it was dulu.
nanti lepas sebulan dua, sy update lagi, bagi proper review pulak.
harap2 they give positive results. mahal kot produk ni >.<


0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino