My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

of clubs & societies

masa awal2 masuk uni dulu, aku beli 3 memberships. malaysian society, islamic society, &
calligraphy club. sebenarnya aku ingat nak join 'leonardo art' society, tapi masa freshers' fair
2 months ago, dekat booth leonardo art society tu dia tayangkan gambar lukisan yang tak
senonoh... so terus terbatal niat. tapi, sayangnyeee, art society la yg paling aku nak masuk :(


& aku tak faham kenapa omputih anggap lukisan orang tak berbaju tu sebagai 'art'.
whatthaafish? itu adalah porno kot! dah la surat khabar uni pun ada tunjuk gamba nude =.="


btw, back to the main topic,
calligraphy club sangat awesomeee.. smalam adalah 1st time aku masuk kelas khat sebab
before ni aku x dpt email pasal club activities sebab x register untuk mailing list. so, baru
smalam aku pegi lepas da join the club's facebook group. the reasons why i say it's awesome are:


1- first time aku guna pensil kayu khas untuk khat calligraphy. nama kayu tu 'reed'.
terasa macam orang dulu-dulu, tulis tulisan jawi sambil celup2 dakwat. awesome :)


2- baru semalam aku tau bahawa tulisan yg kte guna kat malaysia selama ni bernama 'nasakh'
haha.. sebelum ni taktau pun. rupenye ada measurement untuk setiap huruf. new knowledge.

3- cikgu khat tu kata dia ajar nasakh je.. tapi dia kata dia boleh belikan aku buku khat lain.
so aku mintak khat thuluth! wee.. impian untuk belajar khat thuluth bakal tercapai :'DDD


barulah aku rasa tenang sikit lepas da join a club activity. sebab sebelum ni aku rasa sangat
tertekan sebab takde join pape aktiviti selain pergi dan pulang dari lectures.. =.=" so aku
janji nak aktif calligraphy club ni :) malaysian society pulak, diorang belum start nak buat
props untuk MNight.. lagipun diorang cam taknak buat props/backdrop sangat je... takkan
tetibe aku nak suruh buat itu ini kan. -.- and Isoc pulak, aku cuma join charity week je.. so
itulah kehidupan kokurikulum aku stakat ni.. yg buatkan aku rindu kat sapphire :(

3 pendapat bernas:

eju xyah masuk kelab khat pun. dah power sgt dah. haha.

eju

haha.. khat yg eju tulis selama ni main hentam je.. nak blaja yg betul punye :)

Quraisyia Talib

Eju =)
They don't seem as if they want to do props, because they themselves are not sure what to do, so that's why they are thinking of renting DramSoc's props. But I've seen DramSoc's plays, and their props are lame. AND they are charging us A LOT to borrow their props.

But now they know of your talent and Afiqah's, so I suggest you to discuss with them some of your ideas, and show them some of the sets and props you've built. (Bangsawan!! :DD) In this case, you have to speak up and assert yourself, so that you can be heard. :D

It's better to invest the money in buying the materials and make our own props instead of giving them to DramSoc (pengkikis duit). You're the pro, so it's time for you to shine. :DD

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino