My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

bagai rusa masuk london

kalau rusa masuk kampung pun dah terpinga-pinga, bayangkan kalau rusa tu masuk london.
ha, macam itulah situasi aku. bile tengok sekeliling dalam sehari dua tu, aku rasa cam dalam
mimpi je.. betul ke aku dah kat london ni? soalan yang aku tanya kat diri sendiri dua tiga kali.


seminggu aku menumpang rumah seniors.
seniors semua baik gaban tahap karma maksimum punye lah..
aku ingat dah sampai sini kena belanja seniors. sekali seniors yang belanja aku.
bagi makan, bagi assistance, siap tolong bawak beg lagi. serius culture shock :)


di depan university college london.

kat imperial college london


masa sampai kat imperial college london, aku rasa cam tak percaya je..
selama setahun aku tengok prospectus imperial, ada gambar bangunan biru ni;
setiap malam aku bayangkan aku jalan-jalan kat depan bangunan ni. dan...
ia dah ada depan mata aku.. it's like a dream come true :')


selain tu, apa yang menarik bagi aku pasal london ni ialah rutin penduduknya.
kalau kat malaysia, dalam ktm semua orang termenung kosong, kat london mostly baca buku
atau baca surat khabar. dan london langsung tak busy macam kuala lumpur. busy macam
seremban je kot.. ramai gile orang jalan kaki kehulu kehilir. walau orang kerja pakai smart
pun rileks je jalan kaki & naik pengangkutan awam. dan kalau ada orang tua yang berdiri
dalam train, laju je ada orang yang akan bangun dan tawarkan tempat duduk. bagus kan?


but i still miss malaysia. there's no other place like home. :)

3 pendapat bernas:

eju ! this is pqa. remember me?
wahhhhhh kat London ke? nti blh la pergi visit eju.

pqa baru gak balik dari UK aritu. :)

of course ingt :) yeke? nanti dtg la lagi!

all the best in london!

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino