My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

kenduri doa selamat dan kesyukuran.

Alhamdulillah, selesai sudah kenduri doa selamat dan kesyukuran
sempena mendoakan keselamatan aku yg akan merantau bermula 25 sept ni
juga kesyukuran buat kakak yang dah habis pengajian kat UKM and akan
ber-konvokesyen 26 september ni..

___________________________________


gotong-royong memasak bermula seawal 9 pagi.
memang meriah la dengan saudara-mara dan budak2 kecik semua.
orang lelaki rileks je kat depan. keje makan je. bestnyee jadi lelaki. haha.


menu untuk minum pagi orang2 yang datang menolong:
kek pisang, nasik impit, serunding, & kuah kacang




menu utama: ikan tenggiri masak kicap, kacang goreng, sambal goreng, daging
masak kari, sambal udang, dessert lak tembikai, dadih, nangka & kuih bakar


mungkin bagi sesetengah orang rasa menu ni biase je. tapi hasil tangan
gotong-royong, memang lebih sedap dari biasa. licin, habis laku semuanya.
langsung takde pembaziran. alhamdulillah =)



thanks mak abah, abang2, kakak, sedara mara, & everyone =)


0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino