My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

meon ='(
"eju! ada anak kucing kat rak kasut!" kata tipah
itulah kali pertama, ktorang mula mengenali seekor kucing yg sgt sgt comel.






dia selalu main2 kat sekitar kampung sapphire dengan mak dia.
kawasan yg banyak kucing selalunye garnet & topaz. jarang la nak nampak kucing kat kampung sapphire. klu ada pun singgah jalan2 skejap. tapi si kucing kecil ni, hari2 nampak kat sapphire. so since dia slalu kat sini, kira pun tanya, "nak namakan dia apa?" lalu timbullah nama me'on atas kreativiti si tipah.


me'on kucing yg sangat aktif, pendiam, manja, dan sedikit kerek.
tapi lately ni, jarang nampak dia dengan mak dia. dia duduk sorang2 je.
dan tadi, masa before gi lunch, tipah cakap meon tak bergerak.
sy pun gi dekat. pelik jugak, perut dia tak kembang kempis pun. x bernafas ke?
sy tengok lebih dekat.. mata dia tak tertutup! dia.. bukan tidur. dia.. dah mati ='(






tipah menangis on the way ke dining hall ='(
tipah ajak kebumikan dia. so after lunch ktorang cungkil lubang tepi chalet.
ramai kawan2 lain datang tengok & tolong kebumikan.
semua orang sayang meon dan terkejut dgn kematian dia.
innalillahi waina ilaihirojiun..




u will always be remembered. R.I.P. meon, 30/5/2011

5 pendapat bernas:

T_T

teringat Tom2 .. huhu ..

fifi

waaa!!! sedihnyee...!!!
innalillah~

T.T

asal mati?

penyakit kot. dia xnak makan..

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino