My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

mencari diri
when i look into the mirror, i see a girl. a plain girl.
sy cuba lihat lebih dalam. siapa sy?
siapa sebenarnya yg berdiri dihadapan sy di dlm cermin tersebut



saya jalani kehidupan yg agak tipikal. i have a happy family, loving parents, annoying but fun-to-be-with sister, smart brothers. i went to primary school, had conflicts with friends, merayu nak masuk asrama lepas upsr, masuk kys, sometimes had conflicts with friends again, conflicts with boys, krisis identiti, kemurungan, recovered from kemurungan, moved on & become happy again, masuk kyuem, lebih bijak handle masalah, cari pengalaman cuba benda2 baru yg masih tipikal dalam arus kehidupan.



i feel like living in a box. u know what i mean?


typical, cliche, nothing extraordinary.





dalam pencarian di dalam kotak ini, saya akui saya belajar byk benda di dlm proses. tp bila sy dongak ke atas dan lihat cahaya di luar kotak, saya terasa ingin explore, ingin rasai sendiri, ingin memahami, ingin melihat di luar boundaries, ingin mencuba, meneroka, kerana dunia ciptaan Tuhan ini sangat kompleks dan indah dari dalam dan luar =)



sy ingin keluar dari comfort zone, menentang arus kehidupan yg telah tersedia terhampar dihadapan, masuk ke selekoh yg jarang dilalui, biar terasa sukar, biar terasa sakit, biar terasa pahit, kerana tanpa semua itu, i'll just be a typical plain girl. perasaan seronok itu tidak akan seseronok apabila kita merasainya setelah merasa sakit =)




tak kisahlah ke mana Allah takdirkan saya selepas A level ni. UK or Australia or Malaysia, saya ingin mencari diri saya. ya, saya tak mahu sia-siakan hidup yg singkat ni =)






(inspirasi dari 'eat pray love')






3 pendapat bernas:

Shikin hdup dalam comfort zone selama lbh kurang 17 thn, lepas tu tibe2 somethg happened and i've to adapt with my "new life". it aint easy, i told you. hee. dah 3 thn, Shikin stil mencari2 lagi arah. :)
Kesimpulannya, bila2 je our comfort zone tu akan tiba2 jd not-so-comfort-one. So, kita kena sentiasa be ready jela.
*dahla jrg komen, tbe2 komen pjg berjela kan. :P

"Allah tidak akan membebani hamba-Nya melainkan sesuai dengan kesanggupannya” 2:286

that what makes u stronger kan shikin. wlaupun eju xdpt bygkn diri eju kat tempat shikin, tp berdoalah, insyaAllah, di akhirat jumpa semula =)

yeah~..
btul jgak ckp gojes tu.. anytime je bleh jd not so cmfort..

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino