My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

mama i love u
"who used to hold you
And clean you and clothes you

Who used to feed you?

And always be with you

When you were sick

Stay up all night
Holding you tight
That's right no other

Your mother, My mother"



kalau eju sakit, tiada orang lain yang risau serisau emak.
emak jaga eju, bawak eju pegi klinik, sentiasa ada disisi eju.
tapi bila mak sakit, eju terpaksa tinggalkan mak dan balik kyuem ='(



"who used to hear you
Before you could talk?

Who used to hold you

Before you could walk?

And when you fell who picked you up

Clean your cut

No one but your mother

My mother"



mungkin eju dah lupa sewaktu eju kecik. bila bahasa eju hanya bunyi suara dan mimik muka.
tapi selepas ada anak-anak buah, dan tengok mak jaga cucu2nya, baru faham betapa susah.
betapa lenguh tangan bila dukung lama2, betapa penat bila beri perhatian sepenuh masa.
tapi bila eju balik rumah, separuh masa eju kat rumah menghadap homework & komputer ='(


"who used to hug you
And buy you new clothes

Comb your hair

And blow your nose

And when you cry

Who wiped your tears?

Knows your fears
Who really cares?
My mother"


bila emak dapat duit, emak selalu bagi kat anak-anak. walau emak berhak keatas duit tu atas penat lelah mak. dulu, emak & abah berniaga kat pasar, angkat barang2 berat seberat 20kg ulang-alik, berdiri 12 jam melayan customers, berpeluh tanpa kipas & aircond spt dalam pejabat, sepanjang tahun, tak cuti pun sabtu ahad melainkan hari raya.

sedangkan eju, nak study perah otak sikit pun malas2.
sedangkan inilah caranya utk balas penat lelah mak abah sekolahkan eju sejak kecik ='(

___________________________


mama, i love you.
thanx for everything.
eju janji akan jadi orang yg berguna sebagaimana emak mengajar dan membentuk eju dr kecik
semoga emak panjang umur, dikurniakan kesihatan, dan ceria sepanjang masa. amin =')


0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino