My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

bangunlah
*entri ini adalah untuk memberi semangat kpd diri sendiri atau mungkin anda pon boleh ter-semangat sekali. =)


saya ada sebulan lebih lagi kat lembah ni.
pasni sambung blaja civil engineering 4 tahun, tapi belum sure di mana.




1st option: kalau saya berjaya dpt AA atau lebih, imperial lah tempat sy smbung blaja.
2nd option: tapi kalau dapat AB, maka warwick lah tempat yg dituju.
3rd option: tapi kalau BB/AC mungkin kalau ada rezeki, PNB hantar gi Aussie.
4th option: kalau xde rezeki kat Aussie, Malaysia lah rezeki saya.
5th option: kahwin je la kan senang! T.T


yang pasti, hasrat sebesar-besar hasrat saya nakkan 1st option saje ='(
tapi, Allah knows better. walau apapun takdir saya nanti, pasti ada hikmah.
yg penting skarang ni, usaha, usaha, usaha, usaha, dan terus usaha.


bak kata seorang kawan di status fesbuknya,
'The only acceptable excuse for failure is "I've done my best".'
dan satu komen menarik yg menjadi persoalan,
'How do you know that you cannot do better than your 'best'?'


oleh itu, saya harusss try to do my BESTEST BEST!
kalau taknak fail tak boleh malas2 cani..T.T


ini petikan lagu mencari by waheeda.

"Sesat di sini, arahnya tak pasti
Sepi dibelenggu mimpi, masih mencari

Yang Berkuasa, tolonglah hamba
Bukalah pintu segala, agar sempurna

Tangan ku tadah, agar menerima
Apa yang diberi oleh Mu, aku bersyukur

Hey!Hey! Bangunlah dari tidur
Buka mata pandang ke sana
Moga berjaya"


go eju. =')
8 pendapat bernas:

okey.


nak g download lagu waheeda tu.HAHA.

pantang ar nampak lagu lama yang best.

eju

ha.cepat2 gi donlod. best lagu ni =)

bolehnya eju.eju rajin kot! :P

eju

nampak je rajin, kat chalet x wat keje sgt pun =.='

nice, eju. seelok2nya kita doa supaya kita redha dgn whatever yang Allah nak bagi kat kita, sebab He knows better and whatever kita nak tu is not always for the better (lol actually tengah pujuk diri sendiri gak, cuak gila nak exam ni =S )

eju

yup..at the same time doa diperkenankan hajat juge. gudluck naa =)

tak silap aku dalam 3 idiots nama college dia imperial gak. yang tu ke.? kira yg kat india tu dia punya cawangan.?

eju

kat india tu entah wujud entah x. klu wujud, xde kena mengena kot dengan UK punye imperial. entahlah.hahah

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino