My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

isu seksi sekali
cantiknye =D


sy tau sy masih belum sempurna dr segi pemakaian,
tapi bagi yg seksi sekali dan berkali-kali ni, sampai bila pandang je, ternampak warna cokelat
(x kesah la coklat cair ke pekat) sy pun terasa nak sedekah seluar sy.


isu nih dulu memang hangat. kat belog, kat fesbuk,
tapi lama2 seksi da jadi selari dalam kehidupan seharian di kolejku ini. oh! nehi! nehi!


tapi kan, sebagai pompuan yg faham isi hati pompuan,
kalau pompuan yg menegur mereka, xkan jalan punye..

"oh puh-lis.. u're jealous cos i'm sexayyyh"
high probability diorg akan pikir camni.


tapi kalau lelaki yg tegur, highest probability yg mereka akan terasa 'zap'
tersentap di hati mereka. duhh... konfem punye. try this:


kalau lelaki yg kurang rupawan, buat muka gatal, bawak satu geng ramai2 kacau dia

"hey bebeh. looking hot & sexay. not wearing pants? muah"
muncung2 mulut sket. mesti pmpuan tu geli & rasa malu sebab kena kacau macam tu.
kalau sy yg kena camtu sebab pakai skirt pendek, sumpah pasni xnak pakai lg.


kalau lelaki yg hensem mensem, buat muka macho.

"hey, girl. u look prettier if u cover your legs. seriously"
mesti terngiang2 kat telinga sampai malam dan besok hari.


personal experience sy, dulu ada lelaki tegur sy pakai lengan pendek tapi x pakai handsocks. sejak tu, sy rasa terkesan kat hati. haram lelaki tu kawan sy je pun. and sy pernah terbaca status sorang junior ni, direply oleh sorg senior lelaki ni. and the day after, sy nampak junior ni ke surau. positive sign, isn't it? =)


2 pendapat bernas:

ada this guy tanya ustazah ni masa satu ceramah ni, 'boleh tak kalau nak tegur perempuan pasal pemakaian etc?" die cakap of course boleh. the brilliant idea was to type out a surat layang (surat layang apa ah in english haha). tapi of cos ah tegur tu elok2.

eju

flying letter? hahah..
menarik2.. boleh buat pmpuan berfikir sambil baca surat tu ulang2 kali =)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino