My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

sembilan nafsu
gambar macam takde kaitan


perempuan ni dikatakan ade 9 nafsu 1 akal.
ramai yg kata nafsu banyak tu ke arah berbelanja dan shopping.
atau terjemahan lainnya, 9 nafsu 1 akal ini adalah ungkapan klasik utk 9 emosi, 1 rasional.


betul. saya mengaku sy banyak betul emosi.


sama gak dgn pompuan2 lain. banyak beremosi.
perkara-perkara kecik yg kadang2 mungkin takde kaitan sgt dgn dirinya pun, dia bleh risau sampai tak dapat tidur malam. pokok pangkalnya, memang asyik berfikir je pasal emosi. kadang2 tu, risau yg x bertempat.


dan selalunye, pompuan ni depan org nampak mcm okey je, takde emosi.
padahal, dalam hati dia, macam2 yg dia rasa. kawan2 rapat yg jadi tempat luahan prasaan je yg tau. atau zaman skrg ni, facebook, twitter, dan blog jadi zon luahan emosi.


saya pernah terbaca satu entri blog lelaki.
dia kata awek dia slalu menangis tanpa sebab. awek dia sndiri yg cakap.
tipulah! konfem ada sebab. selalunya pmpuan ni menangis untuk reasons kecik-kecik yang dikumpul-kumpul emosi, menjadi besar lalu menangis.


saya rasa berbelit-belit lah ayat yg sy tulis ni.=.="
yg penting, yes, we, girls, are emotional.. haha =)

9 pendapat bernas:

saya gay., saya oke.!

oke kah.?

eh lari topik lak.

hmm. pompuan memang camtu.
kalo tak macam tu., bukanlah pompuan.

kan best macam tu.?
baru best nak men'crack' hati nya yang fragile tu.

kalau ada laki yg xpaham pompuan macam tu.,
maknanya tak sesuai nak dijadikan teman seumur hiduplah tu.

:)

eju

lelaki ramai yg TAHU tapi tak FAHAM perempuan beremosi. sbb tu aku buat entri ni.. =)

weh! suka suki je ckp best nak crack kan hati permpuan ye? hamboi3..

haha

eju

gelak je?

a.kay

betul betul betul.
kadang2 benda kecik je dah boleh terus jadi rasa nak menangis. tapi sebenarnya banyak benda benda lain yang dikumpul kumpul tu. nak nak bila tiba tiba ada orang tanya kenapa nampak sedih. senang terharu bila orang perasan! sebab selama ni ingatkan takda orang kesah pasal diri ni. :P

kalau kalut sangat nak bercinta., memang susah la nak paham perasaan pompuan camna..

sebab selalunya bila bercinta kita jadi hipokrit. sembunyi semua kelemahan...

erk. aku salah taip lak kat situ. hahaha. aku nak taip crack coding.. bukan crack retak.. keh2.

tapi.. banyak je laki yang suka retakkan hati pompuan yang suka menangis ni.. bak kata derang.. pompuan cute bila derang dah stat nangis... >.<

kalo laki nangis.?

euw.

eju

a.kay: awwwww... kan. betul3.. pmpuan ni sukakan perhatian =p

faiz: aku sdih gle kot klu nmpak lelaki nangis. sbb lelaki kan jrg nangis. kot? haha

yeke.. sedih jela an.. kesian takk.. hahah

a.kay

cute bila start menangis?
ish. kena nangis selalu ni :P

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino