My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

monyet=moyang?
tadi saya keluar chalet jap. ternampak seekor monyet.
lalu kami berbalas pandangan. mata bertentang mata. selama seketika. o.o


pastu cepat2 saya lari ambik kamera, tengok2 dia da lari jauh.
nasib baik sempat zoom. hehe.. mungkin saya gayat sikit sbb ni first time sy nampak monyet bersiar-siar kat kawasan chalet saya. tapi dia sangat comel! =)



tetibe teringat kat teori evolusi charle's darwin, dari monyet boleh jadi manusia.
maybe charles darwin rasa monyet tu nenek moyang dia zaman dulu kala kut?
kalau saya percaya dgn teori dia, dah lama saya kejar monyet tu sambil memanggil,
"moyang! moyang! jangan lari!"


(agak lame di situ)


tapi kenapa mesti monyet?
kalau teori dia dari kucing jadi manusia mungkin boleh dipertimbangkan.
sebab manusia kan pandai catwalk. daripada monyet jalan tertonggeng-tonggeng.
tak feminine langsung kan.. ahah


oh, kesimpulannya,
manusia pertama adalah Nabi Adam A.S. =)
itulah yg sebenar-benarnya. tadaaa..

3 pendapat bernas:

ptg2..mmg monyet tu slalu masuk kolej..slalunya ad org tlg halau.. eju..try la ptg ni, kte lepak2 kt court blkg tu..pastu klw nmpak monyet, cube jerit MOYANG kuat2..kte tgk ap reaksi dy k..huhu

eju

boleh jgk an. hahah x)
eh jom jom.nak stadi stats sama2 x. selasa ade test kan

Anonymous

haha :)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino