My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

physics trip
semalam, saya dan kawan-kawan pergi physics trip ke sunway lagoon.
saya tak pernah gi sini. so, saya macam gayat sikit. excited tengok banyak mainan.
lagi-lagi saya tak penah naik roller coaster dan terbang-terbang.


ramai orang tanya kenapa physics trip buat kat sunway lagoon?
sunway lagoon sangat physics kut. tak caya, jom tengok gambar2.


horizontal circular motion:


vertical circular motion di 'pirates revenge':


tertidur sebab bosan dengan low velocity dan no acceleration di wagon wheel:


mengaplikasikan projectile motion untuk memasukkan bola ke dalam bakul:


aplikasi gravitational field dan acceleration:

kalau perempuan ini wujud masa zaman sir isaac newton,
mesti newton terpikat. lawa gle kan perempuan ni?:


mesej istimewa kepada musyi, intan, dan alifah,
jangan lupa, booklet pink masih menjerit-jerit minta diisi. x)


7 pendapat bernas:

huiyo.! naseb physics trip je. kalo anatomi mau cair air liur basi ini. :P~

eju

hish kau ni =.="

a.kay

memang istimewa :)
hahaha
lepas nampak ayam, booklet pink terus hilang :P

eju

messssti!
1st time kut, 1st time! hahah =D

hahha...
mmg tersangat lah byk application dy..
tp, booklet pink tu byk sgt soklan dy la..

'like'....haha

eju

musyi: tau xpe.. ingatkn soalan simple2 je kan. uish.

fairosza: =D

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino