My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

pusing pusing, jumpa balik

justin timberlake pernah cakap kat i;

"what goes around, goes around, goes around,
comes all the way back around"


apa yang dimaksudkan oleh dia? you all understand tak?
mari tengok rajah 1 ye kawan-kawan..


baca ikut anak panah ye. kalau tak faham jugak, sini i eksplen.
kita perli orang. (anak panah atas) orang perli kita. (anak panah bawah)
mari tengok rajah nombor dua pula ye, kawan-kawan..


kita kutuk orang, orang kutuk kite.
ha, dah nampak dah? what goes around comes around kan?
cuba relate dengan kehidupan you all.. =)
tepuk dada, tanya dosa. wee~


jadi macam mana kalau kita tak kacau hidup orang?
"orang tak kacau hidup kita lah!" jawab si kawan-kawan.
pandainye kawan-kawan i ni.. fast learner la you all.. x)


"tapi kalau kita tak kacau hidup orang, tapi orang dok perli & kutuk kita,
macam mana pulak miss eju?" tanya kawan-kawan dengan muka curious.


itu.. kita kena rotate rajah-rajah di atas lah.
orang kutuk/perli kita, lama-kelamaan, kita kutuk/perli orang balik.
ha, faham dah?


"jadi, apa yg kita perlu buat, miss eju?"
tanya kawan-kawan sambil bergenang air mata.


oleh itu, kita break the cycle lah. kita jangan kutuk orang. jangan perli orang.
biarlah depa nak buat apa pun kat kita. sabar je lah.. =)

2 pendapat bernas:
a.kay

saya sangat suka post ini! <3

eju

yey! =D

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino