My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

perasaan 'menyampah'

*komik dicilok dari paancreative*


pernah rasa menyampah x? tipu gile kalau jawab x penah.
semua orang pernah rasa menyampah. or annoyed.


bagus ke x eh perasaan tu?
walaupun aku juga pernah rasa menyampah, bagi aku perasaan ni x bagus.
bile menyampah, its either:

1-kita pendam perasaan tu sampai spoil mood, sedangkan orang yg
sedang di-menyampah-kan itu happy je dgn hidup dia.
2-kita ter-cerita kat orang perasaan menyampah itu, sampai terjadilah
sesi umpat-mengumpat. ish ish ish


pesanan kepada diri sendiri juga org yg membaca,
len kali, kalau ada rasa menyampah kat seseorang,
beristighfar & fikir benda2 yang boleh distract kite dari perasaan tu.
serius, hidup akan terasa lebih happy & suci bila kita tiada simpan rasa negatif pada orang lain.
senyum, dan bersangka baik pada semua orang =)

8 pendapat bernas:

kan.buang karan jek nak menyampah.org yg dimenyampahkan tu relax steady jek =.= lain kali kalau xsuka cakap terus kat org tu senang =.=

eju

yep.. tp klu ckp terus biar berlapik sikit tp mesej sampai x)

aku menyampah bila kau post semua yang besh2. :P

Arina likes this :)

eju

faiz: besh ke? tp x ramai pun pembaca. hehe x)

arina: =D

aku baru nak baca pasal umar. >.<"
dapat baca satu perenggan je. huhu.

tak ramai.? tak ramai yg komen kot.? haha. :P

eju

oh..aku delete sbb entri tu mcm lame. hehe x)

agak ah. seb baik ada org cam ko, rajin komen =p

aku yg macam org lain. :P
thanks to them., really. :)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino