My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

indon.tlg jaga adab ye =D

oh, tergerak aku utk menulis pasal isu ni lagi lepas baca blog eyi.
walaupun aku macam malas nak ambik kisah sbb buat sakit hati je, tapi, aku nak tulis jugak sebab aku sungguh tak berkenan nengok cerita Alisa kat TV3 yg mak, abah, serta umar suka sangat tengok hari-hari & tak pernah miss =.="


rasanya semua org pun dah tau pasal indon yg kena denda AS$5000 sbb biadap sgt xmau hormat lagu kebangsaan negara jiran. tulah, len kali jaga la adab ye =)


sungguh tak faham kenapa benda kecik kenonit yg kononnya malaysia curi dari indonesia nak dibesar-besarkan sampai berak atas bendera malaysia, & bakar sampai hangus. duhhhh... common sense la kan, budaya kita SAMA sbb datuk nenek moyang kitorang yg berasal dari indonesia yg turunkan pada ktorg. sama jugak macam kaum cina & india yg bawa budaya dari china & india ke malaysia. duhhh! =D


dah orang indonesia x mau promosi habis2 budaya diorangg tuh,
pastu malaysia mempopularkan budaya tu, barula nak mengaku budaya mereka.
haduyai, kelakar lah =))


lagu kebangsaan tiru lagu terang bulan?
Wallahualam, aku pun taktau betul ke tak.
tapi kalau betul pun, rileks suda. bukannya popular sampai ke hollywood pun lagu terang bulan uh sampai nak marah-marah. =D


cuma nak memberitahu pandangan aku.
aku rileks je pasal isu ni sbenarnye.buang masa je nak besar2 cerita.
biarlah orang indonesia syok sendiri ganyang kita.
kita? kita bahagia je layan cerita Alisa mengada-ngada & cerita Dongeng indon kat TV3
kahkahkah! =D

6 pendapat bernas:

aku paling taksuka drama indonesia. nasib famili aku jugak begitu. :)

movie yang aku tengok pun setakat ni ayat-ayat cinta. tu je la kot.?

penulis derang yang aku kenal pun taufiqurrahman., dengan habiburrahman. yang lain.. harammm.

budaya apa yang derang kata kita tiru derang tu sampai derang berak kat bendera malaysia.?

perlu ke berak dekat bendera indonesia balik.? haha. aku senyum aje.

wau bulan tuh original klate.. hok kawe tuh.. haha

Negaraku tu mirip lagu Terang Bulan.. bkn wau bulan..
yg ni la indon ngaku hak diaorg pdahal sbenarnya lagu tu hak Belanda/portugis... bikin malu saja ngaku hak diaorg.. MALING!!

eju

faiz: aku x suke gak. zoom sana zoom sini, sakit mata mengok =D

tp hero2 cite indon hensem oh. haha =D

eyi: ooops. wau bule pulok. silap la kawe. haha..kawe pun hontam jo, ingak ado bule kak blakang tu kawe main bubuh je. haha =D

nak kata asyraf sinclair hensem la ni...? hahahaha.

aku x suka effect slow motion derang tu. >.<

eju

ashraf sinclair? plakon yg kissing tepi pantai sebelum nikah. sungguh tidak hensem bg aku. sooo not my type =.=

dieorang memang camni. pdhl brape ramai rakyat dieorang merempat kat negara kita. then buat macam negara sendiri pulak..

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino