My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

cantik

semua perempuan impikan utk jadi cantik.
kebanyakan lelaki juga impikan isteri cantik.
sebab mmg fitrah manusia sukakan yg cantik-cantik.
tapi macam mana kalau fizikal kita tak cantik?


kalau gemuk, belilah pil kurus, pegi kat london weight management, etc
kalau muka byk jerawat, belilah krim2 jerawat, krim itu krim ini.
kalau berkulit gelap, belilah fair & lovely, garnier, etc
kalau kulit dah nak berkedut pun, ada jugak! belila safi rania gold.


pendek cerita, kaum perempuan sentiasa di-pressure untuk jadi cantik.


even majoriti girls ada mentaliti yang,
kalau tak cantik, nanti takut tak kahwin & jadi andartu.
sebab lelaki zaman skarang dah la kuantiti makin sikit;
yang berkualiti pun makin sikit..


wahai kawan2 sejantina,
buat apa kisah pandangan orang? buat apa seksa diri sendiri?
biarla orang nak rasa kita cantik atau tak. asalkan kita sendiri rasa kita cantik.
lagipun cantik luaran tu cuma sementara. dalaman lebih penting.
dan pasti ada seseorang yg nampak kecantikan tu. =)
Tuhan mesti dah tetapkan yg terbaik utk kita..


p/s: entri yg mcm menasihati diri sendiri sbb selalu tertipu beli produk macam2.T.T
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino