My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

the rude lifeguard

harini umar ajak pergi swimming pool lagi, masuk yg ni, baru second time umar masuk pool.
tapi kalini, swimming pool lifeguard tu over-peramah. dia ajak umar belajar berenang.


mula-mula dia bagi umar pelampung kat tangan,
dia ajak umar masuk adults swimming pool tapi umar taknak.
dalam beberapa minit pastu, dia jadi sangat memaksa, & dia tarik tangan umar & masukkan dlm swimming pool tu. aku pun dah terkejut dgn tindakan dia, aku pun sound la sikit dia.


bila umar dah main-main dlm children's pool balik, dia cakap,


"you see, this is why all muslims can't swim. look at the chinese.
they train their children since they were babies, ..(bla bla bla)"


all muslims? or dia nak cakap 'all malays'?
kenapa dia cakap 'chinese'? why not 'buddhists'?


aku tak faham kenapa dia kena kaitkan dengan 'muslims'
& obviously bukan semuanya tak reti. ramai je yg terer.
klu setakat anak buah aku yang 6 tahun tu dia nak tuduh semua muslims.
it was such an insult.


=(
6 pendapat bernas:

HAHAHAHAHAHA. sedih saya mendengarnya. can i share this to na'el? x)

eju

and why were u laughing? =.="

gelak adalah cara saya menahan marah atau sedih atau sakit. (:

subhanallah..heh. guard tu orang apa? bengang gila kot.

eju

rose: oh,begitu =)

arina: identiti dirahsiakan. nanti dah tak 1 malaysia. =p mmg bengang kut

comelnye anak buah eju..hu2

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino