My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

the SPARK in life
"People nowadays just easily loose their spark in life.
Maybe its called the 'burnt out' phase that after so
many years of torturous exams and of working hard,
you just are so burried into what people think you
should be verses what you want to be. In high school,
it was you should get a scholarship and get into the
top universities! You should be a doctor or a lawyer!
Should get straight A's all the way! Should should
should. What about WANT?"

-Ayne, my high school friend


latest post ayne di blog nya,buatkan aku sedar kenapa hidup aku hilang 'spark'.
aku terlalu paksa diri aku untuk apa yang aku PATUT buat.
bukannya untuk apa yang aku NAK buat.


aku sangat sangat suka melukis, lukis komik, buat projek2 gila,
bagi gula-gula dekat semut and tengok semut angkat gula2 tu ramai2,
belajar bahasa sepanyol guna google translator,
jogging sambil membayangkan diri aku jadi hot gile lepas kurus,
& macam2 lagi yang aku suka buat.


- dilukis pada 14 Januari 2009


tapi aku dah lama tinggalkan semua ni sebab
bagi aku, tiada guna utk buat semua tu.
aku dah matang. aku PATUT fokus pada future.
& no wonder, hidup aku tidak se'enjoy' masa zaman dulu2.


right after exam ni,
aku nak buat balik apa yg aku suka buat.

1st: aku nak melukis banyak-banyak =)
2nd: nak jogging setiap petang.

3rd: nak belajar bahasa industan guna google translator



p/s: nak blaja bahasa industan sbb i'm in love with modern hindi songs. especially lagu2 aditya narayan =)
2 pendapat bernas:

life is about balance. all the best in finding your balance :D

eju

thanx =)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino