My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

my ten.ten.ten


ada tiga majlis perkahwinan kat pasir panjang, port dickson.
betapa bertuahnya para pengantin yg pilih tarikh ni. senang nak ingat anniversary=)
mak ajak pergi makan kat sana, so kat rumah xyah masak lunch.


kat rumah kedua, tempat duduk dah penuh.
tinggal 1 tempat je kat depan sorang pakcik muda ni.
pakcik tu umur dlm 40-an, botak, pakai gelang besi, and baju ketat.
sekali pandang, memang rasa berat hati nak duduk depan dia, tp aku duduk je.


tapi bak kata omputeh, 'don't judge a book by its cover'.
walaupun luaran mcm gangster, sebenarnya pakcik tu lelaki yg gentleman. =)
dia tuangkan air utk aku, mak, & abah. n dia basuhkan tangan anak dia yg dah lepas makan.
see? jarang kot jumpa lelaki yg tuangkan air utk orang lain.


selain tu, weekend kalini adalah weekend yg aku paling terasa rapat dgn parents aku.
sebab aku x bawak balik laptop. =) so, aku spend masa sepenuhnya dgn mak abah.
see? teknologi sebenarnya buat kita leka.


aku yakin dalam 50+% remaja kat malaysia ni bila balik rumah jumpa parents,
diorang akan sibuk dengan handphone dan internet. borak dgn mak abah pun kadang2.
for some worse cases, ada yg berkurung dalam bilik je bila balik rumah.
tinggal2 kanlah teknologi tu bila di rumah. luangkan la masa dgn mak ayah =)


3 pendapat bernas:

u're right..luangkan lah masa dgn mak ayah..bukannya susah pun..;)

agak zappp di sana. ahahhahaa

eju

shikin: =)

arina: oops, maaf.hee =p

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino