My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

buku sejarah penipu



mungkin dah ramai yg dah tengok video ni,
& sedar bahawa zaman2 batu, paleolitik, mesolitik, etc itu semua dongeng.
semuanya teori semata-mata & hanya pembohongan sejarah.


tapi ramai juga yg belum tau pasal ni. & aku rasa aku patut share.
jadi kalau boleh tengoklah video ni. tp kalau internet terkentut kentut, baca je lah =)


kenapa zaman batu, zaman logam itu tipu?
sebab.. kita sendiri tau manusia pertama atas bumi ni Nabi Adam a.s.
Nabi Adam dah pandai berkata-kata, berpakaian, & bertindak waras.
malah Kaabah & Masjid Al-Aqsa dibina oleh Nabi Adam spt dlm hadis Rasulullah.
sedangkan dongeng zaman batu mengatakan manusia hidup dlm gua, guna batu sbg alat.


kalau kita refer kat Al-Quran,
Allah refer kepada nama-nama Nabi sebagai ukuran masa sejarah
"...di masa kerajaan Sulaiman.." (Baqarah 102)
"...sesudah Musa.." (Baqarah 246)
"... sesudah Nuh.." (Isra' 17)


mana kita nak percaya?
buku sejarah ke hadis Rasulullah & Al-quran?



kita sekarang di zaman umat Nabi Muhammad. mengikut hadis, zaman ini ada 5 fasa.
inilah 5 fasa tersebut;


1- Mengikut Rasullulah, fasa pertama bagi umat ini adalah ketika Nabi Masih hidup.zaman ni sudah berakhir.
2-Pada zaman ini kita dpt lihat umat Islam diperintah oleh 4 Khulafa’ Rashidin. zaman ini sudah berakhir.
3- Kemudian datang pula zaman pemerintahan kerajaan yang “menggigit”. Mengigit di dalam hadis tersebut bermaksud mereka hanya menyerahkan kekuasaan kepada keturunan mereka. Kita dapat lihat pada fasa ini, kerajaan Umayyah, Abassiyah dan Uthmaniyah
dengan menggunakan sistem monarki. zaman ini sudah berakhir.

4- Zaman yang diperintah oleh pemerintah yang sombong dan bermaharajalela, itulah zaman kini.

5- Dunia akan kembali diperintah mengikut cara Nabi berasaskan syariat Islam


selepas fasa kelima, berakhirlah semuanya.
pada fasa kelimalah akan datangnya dajjal.
& kita x tau bila akan berakhirnya fasa keempat kita ni.
mungkin esok,mungkin tahun depan, mungkin 2012, mungkin 2020, mungkin etc.
wallahualam...


dengan kesinambungan previous post aku mengenai illuminati,
kita boleh nampak ia ada kaitan dengan fasa keempat. dimana iblis & syaitan berlumba-lumba untuk tarik kita semua ke arah kesesatan, ke arah neraka.


kita sekarang di fasa keempat!
bila-bila masa je nanti timbul fasa kelima.

bila-bila je dajjal boleh muncul atas bumi & menyesatkan kita.
kita xtau kan? jadi berwaspadalah.


mungkin ini semua cuma conjectures.
tapi, percayalah sepenuhnya pd kebenaran Al-Quran & hadis Rasulullah.
kembalilah kepada nature kita =)

6 pendapat bernas:

Buku teks mengajar kita APA yang diorang hendak kita percaya.
Bukannya APA yang terjadi.

Biasa la kes2 macam ni.

masa akan menentukan.
be prepared. =)

jom buat buku teks baru.! (:

great info ejuts!!
thx

eju

feeq: tul2..

amir: insyaAllah =)

pelukis: jom! cabaran bagi golongan cikgu2 di KPM

hizda: welcome =)

Anonymous

Good Point...
tp lg bgus kte wt research sdri dlu sblum p'cye kte2 org len...
sbb rmai org dh pesong kn ayat2 ALLAH ni...
trus kn debate cmni...
semoge mnda kte t'buke utk stiap topik n ISLAM dpt dplihara...

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino