My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

why do we fall in love?


"OMG, hensemnya that guy.. i cop dia ok"

terdengar sayup2, girls berbisik2.


semestinya normal utk umur2 remaja camgitu menggedik, mengusha & mengesyok. tapi sebagai manusia berbangsa melayu & beragama islam, kita dididik utk tidak over, ya kawan2. x) bisik antara girls je xpela, jgn sampai berlari lari anak mengejar 'that guy'.


makanya, saya selidik;
kenapakah manusia mudah jatuh cintun?



ada chemicals dalam badan rupanya yg jadi dalang semua ini. cis!
tu la penyebab kenapa korang selalu angau & jiwang.
memang bukan salah korang ya. hahak =D


tapi apart from these hormones, kita ada otak & akal utk mengawal badan kita.
so, cinta kepada Allah paling utama, & studies jangan dilupakan.


& semua org harus faham yg;
manusia mmg x boleh lari dari perasaan 'love' ni..
cuma pandai2 kawal & jgn sampai 'love' bertukar 'hate'.
terutamanya kasih sayang dlm persahabatan.


hargai teman, hargai perasaan sayang. =)


OMG, asal aku jiwang nih? jahat la hormon! xD
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino