My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

when fairy tale ends
i've just watched '27 dresses' for the second time &
'confessions of a shopaholic' for the third time.


kenapa aku x bosan eh tgk crita2 mcm ni?
sbb movies mcm ni, spt modern version of fairy tales. bile tgk cerita yg ada happy ending buat hati aku rasa berbunga bunga. mcm ayat penghujung every fairy tale;


"& they live happily ever after"
aww~tapi, hakikat kehidupan; when the fairy tale ends, real life begins.


even cinderella kena dump dgn prince charming bile
prince jumpa someone hotter than her.


bila snow white dah beranak pinak, prince bukannye nak tolong jaga. hampeh~


sleeping beauty mmg jenis yg kuat tidur. sampai tua prince tunggu dia.


rambut panjang rapunzel gugur habis sbb cancer. T.T


thanx to this website-[link] sbb menyedarkan aku bahwa fairy tale doesn't exist ='(
2 pendapat bernas:

cinderella kan asalnya memang orang susah? setakat price main kayu tiga ape de hal?

Snow white... masa dier duduk ngan 7 dwarf dier la yang buat keje... bole je layan kerenah dorang, takkan anak baru 4-5 orang x leh handle...

yang sleeping beauty tu, prince tu pon yang mengada-ngada nak kat pompuan camtu watpe... carilah yang solehah skit...

rapunzel... no komen. di luar kawalan...

walau pe pon, life must go on. rite?

eju

hahah.

but i still do believe in a 'happily ever after' life. kadang2 tergigit lidah tu, biase la =)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino