My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

anyam ketupat

anyam ketupat (a.k.a mengumpat) adalah pkara yg biasa dilakukan di mana-mana walaupun bukan nak dekat hari raya.


even kucing2 yg melambak kat kyuem ni pun bergosip pasal anjing yg masih berkeliaran walaupun sekor dah ditangkap. maksudnya, ada byk scooby-doo rupanya =.="


berbalik kpd anyam ketupat;
adalah suatu perkara normal utk seseorg rasa kurang puas hati kpd seseorg.
tetapi adalah tidak normal utk diceritakan rasa tersebut dgn penuh emosi kpd orang lain. biasalah, masa tgh marah, kena luahkan, kalau x, meletup. sy sendiri pun x perfect, selalu teranyam ketupat. tp bila difikirkan balik, jauhilah aktiviti tsebut.


cuba pejam mata
& bayangkan diri sendiri yg kena kutuk
oleh sekumpulan manusia yg bergelar kawan
"ee dia tu gedik gile, poyo,over"
"ee dia bajet hot ape, menyampah i"


betapa hancurnya hati.
kawan kot.
oleh itu, jom sama2 bersangka baik & jd straight forward.
klu x mampu terus terang, simpan je dlm hati klu xsuke.
byk lg cara lain utk luahkan prasaan selain anyam ketupat.
sbb bila diceritakan kat org lain, org tu akan terpengaruh utk turut membenci.


say no to umpat
=)
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino