My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

aal iz well =)

raju: "tests, quizzes included, there are 42 exams in each semester.

rancho: "hey, you worry a lot dude. take your hand and
put it on your chest and say 'aal iz well, aal iz well'.
you see, our hearts are a big coward.
keep your heart as a fool and if you have any problem in your life,
tell your heart, 'no problem, baby. everything is okay. aal iz well, aal iz well."

raju: "how's that gonna solve our problems?"

rancho: "it won't but it gains the dareness to survive"


eju's comment: watch this movie. bagus dan sesuai untuk kanak-kanak
yg bakal menghadapi AS exam mei nnti kerana movie ni sangat inspiring. =)
pangkor
saya suka pangkor.


sebab kat pangkor pantai dia lagi cantik sikit dari portdickson. hee..

sebab kat pangkor boleh tangkap gambar kat cermin besar tepi lif. x payah carik cermin besar kat toilet. =)


sebab kat pangkor ada batu cantik, boleh buat penggambaran cerita industan.



sebab kat pangkor boleh bajet posing model depan kamera, tanpa rasa malu terhadap orang sekeliling sebab diorang xkenal saya. =D


sebab kat pangkor boleh merempit dgn tipah yg bawak jetski gile laju sampai melambung-lambung kena ombak. tak payah risau accident sbb jatuh atas air tak berdarah =)

rindu lah kat pangkor T.T
ejuinstein
ada rupa kan? =D

A Level, kurang sebulan dari sekarang.
trial exam ni pun masih belum tentu AAA.
sempat tak nak study sampai jadi sehebat einstein dalam masa less than a month??
rupa dah ada dah.. tinggal otak je. adehhh..
insyaAllah boleh. yakin boleh! =)
A* chemistry, A* Mathematics, A* Physics

& oh,
saya mau drop further math. rasanya macam konfem je.
nak amek computing AS. yeay! main komputer hari2!
moga keputusan yg dibuat ni adalah yg terbaik. =)

salary vs passion

smalam aku berborak dgn sorang visitor yg datang ke kolej aku.
dia dtg teman adik dia yg nak apply masuk kolej ni. dia tanya aku nak amek course ape nnti, so aku pun jawab 'chemical engineering'.

kebetulan lah pulak, akak ni dulu amek chemical engineering.
lepas abes study, dia keje kat petronas power plant. study pasal gas and stuff.. dia kata, gaji memang lah tinggi, tapi keje ni sangat membosankan. hari hari study pasal gas. dari raut wajah akak tu, mmg terserlah yg dia btul2 x suka keje tu.

& yg buat aku agak shocked,
"akak baru je hantar
resignation letter haritu"

whoaa.. sape yg sanggup lepaskan keje yg dpt salary tinggi? respect gile ah kat akak ni. dia ckp, dia dah plan nak bukak kindergarten, sbb minat dia adalah utk mengajar kanak2.. waaa bagus betul =)

jadi kesimpulannya,
duit x menjanjikan kegembiraan.
kejarlah minat & impian.. =)


& aku rasa mungkin 1 hari nanti aku buat benda yg sama.
sbb skarang ni, aku cuma ambik risiko dgn ambik course engineering.
yg penting, aku dah nekad utk bukak boutique. hee =D



ikut instinct

2nd paper aku,
chemistry paper 3- practical

o yea, ni mmg paper yg paling aku gerun antara kesemua paper yg hanya boleh duduk dgn sopan di atas kerusi. dah la aku jenis gelabah =.=" tapi gelabah2 aku pun,cuma tangan je menggigil. tp ada sorang ni sampai berdarah darah sbb pipette pecah. cikgu cerita darah dia memancut mcm paip & lab coat putih tu da jadi kaler merah. aaaa takut gile dgr. kesian2 T.T

btw, nak cerita sal instinct.
pagi tu, aku study dgn afwa. tengok soalan2 past years. specifically, 2009 papers. tengok october nyer paper, masyaAllah, susah gile, siap ade dua graph. so aku pun cakap kat afwa.

"yang ni insyaAllah tak kluar..
cam susah sgt je. siap ada 2 graph.
xya baca ah..haha"


afwa pun ikut je, and kitorg baca la paper may/june..
sekali betapa 'masin'nya mulut aku, soalan tu sebijik yg kluar.. ceit! rasa cam nak ketuk kpala kat dinding. sorry afwa T.T
first paper

harini first paper aku untuk trial exam.
pure mathematics P1.

permulaan yang agak menyedihkan sebabbbbb
aku diserang sakit perut yg kronik, rasa macam dinding perut kena hakis dgn garpu tajam & dicantas dengan sabit. aduuui serius sakit gile. mak aku je paham yg aku mmg selalu kena sakit perut camni. makkk tolong T.T

tapi xpela, dah lepas dah pun.
aku pun da x ingat ape yg aku jawab.
main jawab je, xdapat fokus langsung
harap2 betul la ape yg aku jawab. amin..

oh, esok ada chem practical. pastu nanti ada P3, physics, chem, etc yg aku cuak gile nak mati. huwaaaaaaaaaaa.. doakan aku!

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino