My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

persepsi negatif

kenapa ya?
semakin kita membesar, sepatutnya semakin menjadi matang, tetapi dalam kematangan tu, kita terlalu cerewet dlm memikirkan sesuatu perkara, sehingga kita terbiasa utk melihat sesuatu dr sudut negatif terlebih dahulu berbanding dr sudut positif.

hanya sebab 1 keburukan dlm diri seseorg,
tertutup mcm tu je semua kebaikan yg telah dia buat.

hanya sebab gosip tidak sahih yg bertambah versi cerita sehingga menjadi 1 fitnah, kita menuduh org itu dgn apa yg kita dgr.

hanya sbb berpandukan sebahagian kecil dr yg kita nampak dr seseorg itu, walau baru 8 bulan mengenali org tersebut, kita dah sesuka hati menilai (judge) org tersebut.

x adil bukan?

"i am never who u think i am.
i can be anyone i want."
3 pendapat bernas:

as we grow up, we learn a lot. but we seldom to think about what we have learned.

Take a moment, and think back what we have gone through our life so far.

Cuba dengar apa yang hati [jantung in some cases] cuba katakan.

lama aku x potpet kat sini kn eju :)

well, that's exactly true. People always forgot. Once he/she did wrong (or didn't eventhough it just a fitnah) they probably will be isolated disebabkan perkare yang dia buat. biasa la manusia tak lari dari melakukan kesilapan kan.

"hanya sebab 1 keburukan dlm diri seseorg,
tertutup mcm tu je semua kebaikan yg telah dia buat." - tahu xpe..

eju

hubahuba: bagus cadangan tersebut. thank u

aiman: taw xpe! lama dah.haha.. yes, sy setuju

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino