My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

recent life

life has been busy, extremely.
masih dalam proses pengadaptasian kpd mem-balance-kan idup skarang ni dgn studies kerana exam suda dekat! fiuhhh.. result chemistry test aritu kurang memberangsangkan. kena usaha lebih T.T

& Alhamdulillah, terima kasih kpd-Nya,
sbb peluang yg Tuhan berikan ni sdg membentuk diri sy sikit demi sikit dgn keazaman yg smakin kuat utk berjaya. insyaAllah sy akan buat yg tbaik =)

oh, pasni mungkin akan jarang update blog.
T.T
jemput visit
blog sapphire telah berwajah baru! & insyaAllah akan diupdate selalu. rajin2 la melawat blog ini okeh! sebarang cadangan atau kritikan dialu-alukan utk improvement =)


changes
tiada benda di dunia ni yg x berubah.
manusia membesar, ilmu berkembang, & masa terus berjalan. terlanjur kata atau tingkah laku, takkan boleh diubah.

skarang ni tarikh 15 februari 2010, jam 10.53pm
dan waktu & tarikh ini xkan berulang.
selepas ni, 10.53pm 15 februari 2010 akan tinggal sejarah.

hidup cuma sekali.
& mati datang secara tiba-tiba.
jadi kenapa masih ada manusia yg tidak menghargai masa?

Kris Allen nyanyi;
"we only got 86400 seconds in a day to
turn it all around or to throw it all away.
we gotta tell them that we love them
while we got the chance to say.
gotta live like we're dying..."

& aku sedar yg perubahan2 yg aku tgk disekeliling aku boleh diubah spt sediakala, walaupun masa x boleh diulang. sbb i'm sure perubahan yg kita lihat tu cuma luaran je. xkan sbb sdikit kesilapan, semua kenangan dlm ingatan boleh lupus mcm tu aje?

i value friendships. i really do. =)
rombongan kahwin
melihat cousin aku, kak ella dah kahwin,
menyedarkan aku yg aku ni da besar gajah sbenanye.. T.T
masa kecik2 dulu, kitorang slalu main pondok2 sama2.

oh, cepat btul masa berlalu.

smalam, aku ikut rombongan kahwin kak ella ke perak.
sronok betul suami kak ella menyambut keluarga mertua. excited btul dia. tengok muka kak ella pulak, kak ella macam sedih je nak meninggalkan keluarga. masa dah nak balik tu, kak ella bersalaman dgn kitorang sume. akak bisik kat aku;

"ini la detik2 yg paling sedih kan lepas da kahwin nnti"

huhuh. betul3..
sume pompuan pun akan rasa pengalaman yg sama. berpisah dgn keluarga. T.T uish. better be prepared. kena practice bangun awal, kemas rumah, masak, jaga hati mak mertua. haha. seb baik lambat lagi.

come on, study dulu =D
bangsawan 2010

ala.. bangsawan dah abes..
sronok kot gotong royong reramai. banyak kenangan.
& walaupun sapphire cuma dpt 1 award,

SAPPHIRE TETAP BEST! =D


oh, serius sey. time bangsawan ni la baru aku rasa semangat gilee dgn rumah. time2 ni la baru aku berkenalan dgn ramai org especially seniors. mmg enjoy buat keje =) semua orang komited & semangat!

*"eju & the gang". hahaha*


lepas habes bangsawan,
sapphireans kumpul kat LT1, tempat kitorang bekerja selama preparation bangsawan. masa tu mmg obvious yg sume orang sedih, tp semua tunjuk gembira. sedih bukan sebab tewas, tapi sebab bangsawan da berakhir. da xde lagi kumpul ramai2 & buat keje sama2.. sebak.. T.T


mcm kammy cakap, "treasure the moment". oh, sedih. lepas balik tu, borak dgn kekawan. & sume orang rasa perasaan yang sama. we love our seniors. =)

& we're proud to be sappireans =)

kerawang yg asyik rosak & paling leceh nak cantum2


chaletmates. kira as queen, anati as dayang, & tipah & eju as 'the platform girls'. haha


the sun


hari-hari berlalu pantas.
& setiap pagi, matahari menyinari hari aku.
buat aku tersenyum & semangat menghadapi hari baru
& hari-hari yg terus berlalu
mencipta seribu kenangan yg aku pasti akan simpan.

=)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino