My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

tawar menawar
oh sangat seronok smalam pergi Tanjung Malim dgn tipah & intan,
ketiga-tiga x sengaja pakai baju pink. & perasan hot. hahah

masa nak beli tudung sarung untuk mak kat pasar malam,
saje je nak test kemahiran tawar menawar.
bagi yg x reti camne nak tawar menawar, ini taktik dia =)

aku : tudung ni brapa ringgit?
penjual : seploh ringgit
aku : tapi kenapa letak kat tmpat RM5?
penjual : dah tercampur campur la cik
aku : bagi RM5 x boleh?
penjual : RM10 cik
aku : tujuh ringgit?
penjual: RM10, x bleh kurang.
aku: alaa 8 ringgit x bleh?
penjual : maaf cik, mmg x bleh kurang.
aku: xpela.. kalau xnak bagi 5 ringgit, x jadi la beli. baru
ingat nak beli.. saya pergi la mcm ni (buat muka kesian)

then, pergi kat kedai sebelah, tengok2 gelang.
biar dia fikir dulu nak kurangkan harga ke x. pasni, sure dia kurangkan.
jeling2 la kat tudung tadi. biar dia rasa kesian.
then, dalam 5 minit lepastu,pergi balik kat kedai tadi.

aku : yela2.. mana tudung tadi.. RM10 pun xpe la..(muka sedih)
penjual : saya bagi RM8 ye cik. (muka simpati)
aku : alhamdulillah...!

hahah. jadi jugak taktik aku =D
4 pendapat bernas:

dah lama tak pi tanjung malim..pau dia best..yong tau fu pasal malam pun mengancam

dak macho

eju, cun gle mbr ko 2..
nk ngorat!

eju

eyriqazz: yeap2..

dak macho: ala tipah xya belakon la.. ahahahah =P

eju
This comment has been removed by the author.

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino