My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

sms cara stylo
*sms yg aku TERbaca dari inbox kawan aku.hehe*

kowunk penah terfikir x, cpew yg cetat gunew style 'letak-huruf-w-kat-belakang-setiap-perkataan' ni? aq curious dow nak taw cpew. cebab, mesti diew banggew gilew cebab style ni dah jadi popular dikalangan remajew.

btw,
masa aku mula2 dapat handphone dulu, aku gayat nak sms orang.
hari2 kacau orang guna sms. pastu, orang yg aku sms tu pon cakap;
'skema gile cara ko type'
die ckp camtu sbb aku type full setiap pkataan. almaklum la,aku xtau lagi 'shortform2' nih. kekadang sampai pening aku nak interpret sms kawan aku yg pendek gile nak mati.

contohnye, kat atas ni.
aku baca, "aku ade kata malik sokong. ko naik datang cun ke?"
punyelah susah nak fahamkan ayat pendek camni.
rupa-rupanya, "aku ade kat melaka skarang. ko nak datang sini ke?"

xpela, setiap orang ade style masing2 kan.
trend skarang pulak, yg kat bawah ni;


rasa-rasanya Alifah Arina Khambari yg start. =)
& makin lama, makin ramai org yg menggunakan cara 'menghilangkan-huruf-k-dari-perkataan-tak' ni. entah2 nanti famous 1 malaysia. ahaha.

oh, lagi satu. perkataan yg senang jadi makin susah nak type.
macam pkataan 'lah', untuk stylo punye pasal, type 'lorh'.
kuala lumpur-KL, demi stylo-ness, type 'kay elle'.

dah la. penat membebel.
len kali aku nak reka la cara type baru yg stylo.
harap2 semua org ikut la ye. klu orang tanye sape yg start, bgtau nama aku =D
16 pendapat bernas:

like like like like! :D

eh jap2. tapi alifah punye smiley bukan camtu :)

eju

agak ar. dah upload gambar baru sedar. lol =D

mak pernah tersalah anggap msg anak kawan die

huhu.saye xkisah if guna shortform, tapi sgt kisah dgn ----w....---w...
rimas =P

i suka tulis o sebagai 0 :D

eju

didi: mak eju pon pnh salah anggap.ahaha

sufiah: agak ar..lol

diamond: sama mcm sorg ni, nama dia 'bukan eju' =)

menci tgk msj2 cmtu...dalam chat pon same..budak2 bawah umo.. 18taun kebawah... cmtu ler die msj n chat..adehh.. pening nak paham..
xpe bebudak nak wat cmne kan..hehe..

maafkan ajee

huu..bengkek gile ngn org yg ltak w kt end of words...terserlah kegedikan.ish3.

macam2 jenis kan... bosan2 datang le sini..

Thanks My Followers

Dengar le Muzik

eju

udacun: agak ar.. dak2 skola menengah yg slalu gune.. ahaha

umira: ahahah

sharing: insyaAllah..

cara mesej yg dalam gmbar 1st tu... owh please la...! hakhak! gedik.

Chiepong :)

iyar la eju... haha
anda pon budak sekolah menengah gak dulu...en?

xde bezanya... org komen kat sini same je... cakap x serupa bikin...
kat sini mula la itu ini kang buatnya ade gf/bf mula la ayat miang satu badan.. ishk3

eju

zack: itu teknik ngorat kut.hahah

chiepong: haha.. agak ar.. eju ok je ngan style tu.. stylo pe. ikut org ar. hahah

eju,cepat la wat style bru.hahahaha..nk perubahan

erk.

key elle for KL?

buat susah nak taip saja.

aku buat shortform n shortnote hanya untuk kawan-kawan saja.

full spelling untuk parent dan lecturer aku hehe.

takut disalah faham pulak shortform aku.

=))

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino